Fredagens alla nya aktierekar

Börs Knowit och Epiroc finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Handelsbanken Capital Markets har höjt riktkursen för Knowit till 300 kronor från 230 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes sent på torsdagseftermiddagen.Aktien handlas kring 223 kronor på fredagen, en uppgång med nästan 5 procent.

Banken gillar den motståndskraft IT-konsulterna visat under pandemin när takten i digitaliseringen ökat, och Knowits konsulter har varit snabba med att ställa om och har lyckats öka debiteringsgraden

"Anledningar till detta kan vara mindre resande och färre sjukdagar. Lägre resekostnader och förbättrad debiteringsgrad är tydligt attraktiva egenskaper i det långa loppet", skriver Handelsbanken i sin analys.

Även om aktien haft en stark utveckling (upp 55 procent de senaste tre månaderna) är den fortfarande attraktivt värderad med ett p/e-tal på 15, baserat på bankens egna prognoser.

Dessutom menar banken att Knowit kan vara en het uppköpskandidat när internationella investerar börjat intressera sig för nordiska IT-företag.

Berenberg Bank höjer riktkursen för Sandvik till 235 kronor från 200 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver Reuters. Aktien stängde på 182:30 kronor på torsdagen.

Berenberg inleder bevakning på Epiroc med behåll och riktkurs 140 kronor - BN

SEB Equities höjer sin rekommendation för Stora Enso till köp från behåll. Riktkursen höjs till 16:50 från 11 euro. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien stängde på 13:77 euro i Helsingfors på torsdagen och på 143:25 kronor i Stockholm. Aktien har gått upp med 6 procent sedan årsskiftet.

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -