New York tappade fart efter Fed

USA-börserna De ledande börserna i New York tappade styrka på onsdagen efter Feds räntebesked och den efterföljande presskonferensen. Som väntat lämnades styrränteintervallet oförändrat på 0,00-0,25 procent.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex avancerat 0,1 procent till 28.034 och det bredare S&P 500 hade sjunkit 0,5 procent till 3.386. Nasdaq kompositindex tappade 1,3 procent till 11.051.

Fed meddelade att centralbanken nu åtar sig att sikta på att uppnå en inflation "måttligt över" 2 procent under en tid så att inflationen i genomsnitt uppgår till 2 procent över tiden och långa inflationsförväntningar är väl förankrade vid 2 procent.

"Kommittén räknar med att behålla en ackommoderande hållning i penningpolitiken tills dessa resultat har uppnått", uppgavs det. Fedchefen Jerome Powell sade att FOMC nu gjort en "mycket kraftfull" framåtblickande guidning, som också underströks av att räntan förväntas ligga kvar nära noll åtminstone till slutet av 2023 i ledamöternas nya prognoser.

Bland bolagsnyheter gjorde IT-molnbolaget Snowflake debut på onsdagen i vad som uppges var den största noteringen inom mjukvarusektorn. Aktien stängde vid 252:18 dollar, att jämföra med introduktionskursen på 120 dollar.

Fortsatt inom tekniksegmentet tappade Apple och Facebook 3 respektive 3,3 procent.

Logistikbolaget Fedex redovisade efter tisdagsstängningen ett justerat resultat per aktie om 4:87 dollar, bättre än de 2:72 dollar per aktie som analytikerna hade räknat med. Aktien steg 5,8 procent.

Eastman Kodaks aktie rusade 36,8 procent efter att bolaget medgett att vd:ns omdiskuterade optionsprogram varit felaktigt men inte illegalt utformat, i enlighet med en oberoende utredning. Optionerna, som delades ut strax innan ett stort statligt lån för omställning till medicinsk tillverkning i samband med covid-19, kommer nu att dras tillbaka.

Spotify backade med 1,4 procent efter att konkurrenten Amazon Music aviserat en satsning på poddar.

General Electric steg 10,7 procent. Bolagets vd Larry Culp sade under Morgan Stanley Laguna Conference att han räknar med att industrikonglomeratet kommer nå ett positivt fritt kassaflöde under det andra halvåret.

Bettingoperatören Draftkings klättrade 5,9 procent i spåren av ett flerårigt exklusivitetsavtal med NY Giants. Vidare ska den så kallade Big Ten-divisionen i amerikansk collegefotboll återupptas helgen den 23-24 oktober.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 2 punkter till 0,69 procent.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -