Rapportfloden: Blandade resultat

Q2 Hoylu, Adverty, Gold Town Games, S2 Medical, Axichem, Annexin, Surgical Science, Kontigo, Bublar, Awardit, Ortivus, Imint, Combigene, SJR, Nepa, Trianon, H&D Wireless, Sivers, Azelio, Binero, Xbrane Biopharma, Boozt, Scout Gaming, Image Systems, Paynova, Gaming Corps, Duroc, Mekonomen och Catella finns bland bolagen som har lämnat sina kvartalsrapporter idag.

Addera Care, som är aktiv inom hjälpmedelssektorn för människor med funktionsvariationer, hade ett andra kvartal som präglades av effekterna av coronapandemin.

"Effekterna kommer att bestå under en tid framöver så vi måste fokusera på det vi har inflytande över. Vi satsar därför på att skapa tillväxt och lönsamhet trots pandemin genom att fokusera på de marknader där efterfrågan finns samt genom att ställa om hur vi kommunicerar med kunderna och hur vi distribuerar till brukarna. Vår ambition är att AdderaCare ska gå stärkt ur krisen och vara väl förberett på nästa förvärv till koncernen", skriver vd Marianne Sernevi i delårsrapporten.

Ebitda för det andra kvartalet uppgick till 4,1 miljoner kronor (4,0).

"Tack vare god kostnadskontroll och stödåtgärder är resultatet positivt trots att omsättningen för det andra kvartalet minskade till 43,7 miljoner kronor (52,8)", skriver vd.

I början av kvartalet minskade försäljningen, men i juni ökade efterfrågan återigen för samtliga dotterbolag, skriver Addera Care.

För koncernens tillverkande bolag Trident och Huka, som under våren minskade bemanningen, är utmaningen nu att växla upp produktionen och få inleveranser av material.

"Cykelsegmentet växer i spåren av covid-19 när vi ska vara aktiva utomhus; det gäller såväl för våra specialcyklar som för vanliga cyklar. Det finns även tecken på ökad efterfrågan på kognitiva hjälpmedel som stärker välbefinnandet", skriver vd.

Addera Care genomförde en företrädesemission som i våras. Likviden kommer att användas för att åstadkomma såväl organisatoriska förändringar som effektiviseringar inom produktion, logistik och digitalisering. Dessutom går en del av likviden till att reglera uppgörelsen med de före detta ägarna till Huka som blev klar strax efter periodens utgång", heter det.

Bolagets likvida medel per den 30 juni 2020 uppgick till 7,3 miljoner kronor (8,5).

Industrikoncernen Beijer Alma påverkades av covid-19 under det andra kvartalet, som för bolaget ledde till en kraftig minskning av orderingång och försäljning inom ett flertal verksamheter.

"Koncernen har framgångsrikt mött utvecklingen genom ett starkt och tydligt kassaflödesfokus och genom åtgärder för att minska våra kostnader, bland annat genom att tillämpa korttidsarbete i stora delar av produktionsverksamheten", skriver vd Henrik Perbeck i delårsrapporten.

Här följer en punktvis sammanfattning av rapporten:

Engångskostnader tyngde resultat. Beijer Almas rörelseresultat hamnade på 79,0 miljoner kronor i andra kvartalet 2020 (163 samma period i fjol). Resultatet belastades med kostnader för uppsägningar av personal inom Habia Cable med 16 miljoner kronor och nedskrivning av anläggningstillgångar inom Beijer Tech med 6 miljoner kronor. Enligt ett genomsnitt av tre analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, väntades ett rörelseresultat på 78,3 miljoner kronor.

Orderingång -29%. Exklusive företagsförvärv och ändrade valutakurser minskade andra kvartalets orderingång 29 procent och nettoomsättningen sjönk 27 procent. Försäljningen inom alla de tre dotterbolagen minskade under kvartalet till följd av produktionsstopp och neddragningar hos ett flertal kunder, särskilt i fordonsindustrin och oljeindustrin.

Viss återhämtning i juni. April och maj var försäljningsmässigt svaga medan en viss återhämtning kunde noteras under juni, skriver Beijer Alma i rapporten.

Åtgärder för begränsa effekter. Bolagen inom koncernen har vidtagit åtgärder för att begränsa de negativa resultateffekterna främst genom att tillämpa korttidsarbete på flera verksamhetsorter. Statliga stöd och avgiftslättnader har erhållits under andra kvartalet med 37 miljoner kronor, varav 19 miljoner kronor i Sverige.

First North-listade Hoylu, som säljer kommunikationslösningar för organisationer, redovisar ett resultat efter skatt på -8,4 miljoner kronor (-11,2).

Rörelseresultatet uppgick till -7,3 miljoner kronor (-10,1). I fjolårets siffra ingår en sanktionsavgift om 2,1 miljoner kronor för ett beslut som Hoylu har överklagat hos Förvaltningsrätten, enligt rapporten.

Hoylu har tidigare meddelat att kvartalets omsättning preliminärt ökade med 29 procent till 8,0 miljoner kronor (6,2). Så blev också det definitiva utfallet.

I april släppte Hoylu sin nya mjukvaruplattform som följdes upp av nya produktsläpp med moduler i maj och juni.

"Sedan vi lanserade den nya programvaran har vi sett en snabb tillväxt i både antal nya kunder som i antal användare hos existerande kunder, och vi förväntar oss fortsatt betydande tillväxt i årliga återkommande intäkter (ARR) när dessa användare blir betalande abonnemang", skriver Stein Revelsby i sitt vd-ord i rapporten.

Adverty, en plattform för så kallad in-game-annonsering, redovisade kraftigt fallande intäkter och ökande förlust i det andra kvartalet.

Nettoresultat för det andra kvartalet 2020 slutade på -4,0 miljoner kronor (-2,7).

"Flertalet planerade kampanjer har skjutits upp på obestämd tid och det är i nuläget fortfarande oklart när vissa av dessa kan aktiveras", skriver bolaget rörande det utmanande andra kvartalet.

Intäkterna sjönk till 470.000 kronor (854.000), varav nettomsättningen minskade till 82.000 miljoner kronor (105.000) och investeringarna, vilka utgörs till största del av aktiverade utvecklingsutgifter, under andra kvartalet uppgick till 1,4 miljoner kronor (1,4).

Framtidsutsikterna uppges av bolaget vara oförändrat positiva och fler tecken anses tyda på att bolagets marknad verkligen håller på att öppnas upp.

"Gaming är på väg att etableras som en ny global mediekanal och ett bevis på detta är att flera mediebyråer nu sakta börjar inkludera 'in-game' i sin medieplanering- och budgetering för 2021", skriver vd Niklas Bakos.

Multidockers intäkter sjönk till 8,2 miljoner kronor under andra kvartalet 2020 (16,8). Kvartalets rörelseresultat -15,5 miljoner kronor var sämre än bolagets egen prognos. Det framgår av delårsraporten.

Det lägre resultatet förklaras av att leveranserna förskjutits, främst på grund av pandemin och bristen på rörelsekapital. Dessutom har nyförsäljningen också förskjutits men affärerna ligger fortfarande kvar för avslut i år, skriver Multidockers vd Maria Bogren.

Under slutet av kvartalet fick bolaget sin produktionsfinansiering på plats vilket gjorde att det kunde förbereda för leveranser under andra halvåret.

Orderstocken var vid utgången av andra kvartalet 62 miljoner kronor och offertstocken var "fortsatt historiskt hög" där efterfrågan av helhetslösningar och större affärer samt ökande efterfrågan på elektrifierade maskiner och ombyggnationer varit tydlig, skriver Multidocker i rapporten.

"Vi fortsätter därmed leverera från vår orderstock som sträcker sig en bit in i första kvartalet 2021. För att öka leveransförmågan ytterligare, framförallt till Nordamerika, fortsätter Multidocker att arbeta med att utöka rörelsekapitalet. Just nu pågår en process och förhandlingar med återförsäljare i Nordamerika om ett utökat samarbete, som även skall omfatta en förstärkning av rörelsekapitalet", skriver Maria Bogren.

Koncernens likvida medel uppgick vid periodens utgång till 1,2 miljoner kronor (3,1).

First North-listade kommunikationsoperatören Netmore Group redovisar en nettoomsättning på 9,9 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (1,9).

Bredbandsson, som köpts i år, konsolideras resultatmässigt från och med april och bidrog med cirka 5 miljoner kronor i nettoomsättning under kvartalet.

Ebitda-resultatet blev -10,9 miljoner kronor (-0,5) och resultat efter skatt -15,2 miljoner kronor (-3,5). I andra kvartalet 2019 ingick ett par jämförelsestörande poster med en total positiv resultateffekt om cirka 4 miljoner kronor.

"Vi ser att vissa kunder fortsatt haft stora utmaningar under kvartalet, medan andra accelererat och accelererar sin digitalisering. På Europamarknaden har vi fått erfara att vissa sälj- och go-to-market-aktiviteter samt enstaka kundprojekt skjutits något på framtiden. På hemmamarknaden noterar vi att de flesta pågående kundprojekt utvecklas i önskad takt, även om beslutstakten i vissa fall är något långsammare och att en del nya affärsbeslut skjuts framåt", skriver avgående vd Erik Hallberg i rapporten.

Under kvartalet togs flera initiativ för att motverka effekterna av den uppkomna situationen i spåren av pandemin, skriver Netmore. Utöver permittering av viss personal sänkte ledningen sina löner under tre månader från och med april.

Senzimes nettoomsättning uppgick till 1,2 miljoner kronor under det andra kvartalet 2020 (1,2) och resultat efter finansiella poster blev -13,3 miljoner kronor (-9,2).

Under kvartalet bidrog USA starkt till försäljningsutvecklingen, men totalt sett så hämmades tillväxten av situationen kring covid-19, skriver bolaget.

En uppbyggnad av försäljningsorganisationen i USA och Sverige ökade kostnaderna.

Bolagets likvida medel, 84 miljoner kronor per den 30 juni, bedöms täcka verksamhetens behov för den kommande tolvmånadersperioden.

Gamingbolaget Gold Town Games hade en nettoomsättning på 2,6 miljoner kronor under det andra kvartalet 2020, jämfört med 3,1 miljoner motsvarande period året innan. Rörelseresultatet uppgick till -2,2 miljoner kronor (-1,9).

Det framgår av delårsrapporten.

"I maj genomfördes lanseringen av World Football Manager på flera nya viktiga europeiska marknader. Vi kan nu, redan i ett tidigt skede se, att det burit frukt genom en intäktsdubblering för spelet", skriver vd Pär Hultgren.

Omsättningen för World Hockey Manager nådde under perioden samma nivå som föregående kvartal.

"Lågsäsongen för hockey och de restriktioner som införts i samhället för att förebygga smittspridning, har mattat intresse för sporten. Till följd av detta har den segmentspecifika marknadsföringen blivit dyrare, men den vi fortsatt köper är lönsam och när intresset för sporten tilltar hoppas vi kunna utöka användarbasen", skriver vd:n.

S2 Medical, som är verksamt inom sårvård och som listades på First North i slutet av 2018, redovisar en omsättning om 16,7 miljoner kronor för det andra kvartalet (0,4).

"Kvartal 2 visar på en fortsatt tillväxt där Bolaget stärker sin finansiella ställning genom att bland annat leverera medicinskt förbrukningsmaterial avsett att motverka spridningen av Covid-19", skriver bolaget i rapporten.

Rörelseresultatet hamnade nära noll kronor (-5,4).

"Jämfört med föregående år belastas resultatet av de satsningar på sälj, marknadsföring och utveckling som genomförts för att säkerställa fortsatt ökade intäkter på sikt", skriver bolaget vidare.

First north-listade Axichem, verksamt inom industrikemikalier, hade ett rörelseresultat om -3,7 miljoner kronor under det andra kvartalet 2020 (-3,6).

Bolagets likvida medel uppgick till 20 miljoner kronor (39) vid periodens utgång.

"Vi befinner oss nu mitt uppe i den studie som behövs för att färdigställa arbetet med GRAS-feed godkännandet. GRAS krävs för att marknadsföra och sälja aXiphen-feed på den amerikanska marknaden. Så snart studien är klar kommer vi att slutföra ansökan som därefer går till vetenskaplig granskning hos godkännande myndighet, ett arbete som sedan tidigare är inlett. Vi bedömer det som realistiskt, trots den pågående pandemin, att processen kommer att kunna genomföras under andra halvåret", skriver bolaget.

Arbetar med att färdigställa nödvändiga registreringsprocesser i Asien löper vidare.

"Det går framåt men tempot begränsas kraftigt av de reserestriktioner som råder. Trots begränsningarna är målet att kunna slutföra arbetet under hösten 2020", heter det.

First North-listade Annexin hade ett resultat på -11,6 miljoner kronor i det andra kvartalet 2020 (-6,0).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -12,1 miljoner kronor (-6,3), samtidigt som likvida medel vid periodens slut var 39,8 miljoner kronor.

Bolaget arbetar vidare med att undersöka om de kan påbörja en studie i patienter med covid-19, där Annexin i så fall kommer studera en specifik mekanism som vi tror kan påverka sjukdomsförloppet för svårt sjuka patienter.

Bakgrundsdata till den mekanismen kommer de ansvariga forskarna att offentliggöra under hösten.

Surgical Science, som tillverkar virtual reality-simulatorer för kirurger och andra medicinska specialister, redovisar ett rörelseresultat på 0,8 miljoner kronor (-1,7) i det andra kvartalet.

Nettoomsättningen uppgick till 20,6 miljoner (16,1), motsvarande en ökning med 28 procent jämfört med motsvarande period föregående år.

För jämförbara enheter minskade omsättningen med 31 procent.

Nettoresultatet uppgick till -0,2 miljoner (-1,8).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 2,6 miljoner (-4,5). Likvida medel uppgick per 30 juni 2020 till 68,4 miljoner kronor (34,5).

"Osäkerheten kring effekterna av covid-19-pandemin är fortsatt stor men efter att ha arbetat oss igenom andra kvartalet känner vi en trygghet i att kunderna faktiskt fortsätter köpa från oss trots lock-downs, oklara budgetar och visst allmänt kaos", summerar vd Gisli Hennermark.

Kontigo Cares omsättning för det andra kvartalet 2020 uppgick till 4,9 miljoner kronor (4,4). Rörelseresultatet uppgick till -0,6 miljoner kronor (-0,6).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick för det andra kvartalet till 0,5 miljoner kronor (1,5). Koncernens likvida medel uppgick vid kvartalets slut till 4,2 miljoner kronor (7,0).

Under andra kvartalet slöt Kontigo Care avtal med sammanlagt fem kommuner avseende leverans av bolagets eHälsoplattform Previct. Bolaget har efter detta, avtal med 44 procent av Sveriges kommuner med cirka 3,8 miljoner invånare.

"Kontigo Care står liksom andra företag för närvarande inför utmaningen med spridningen av covid-19. Per dagen för denna delårsrapports undertecknande har Kontigo Care sett vissa effekter. Leverans från Kina av vissa komponenter till bolagets i Sverige egenproducerade hårdvara försenades i februari och mars. Vidare vidtogs åtgärder tidigt för att säkra tillgång av hårdvara för att säkra bolagets behov under de första kvartalen 2020", skriver Kontigo Care i rapporten.

Bolagets licensmodell med löpande avtal och automatisk förlängning till svenska kommuner gör att det hittills inte kunnat se någon minskning av intäkterna.

"Möjligheten för bolaget att på sikt gynnas av detta ökade fokus på mobila digitala vårdverktyg är realistiskt, samtidigt som vi inte kan förutse hur marknaden och samhällsekonomin kommer utvecklas. Det är för närvarande omöjligt att uppskatta den slutliga påverkan på bolaget", heter det.

Vd Ulf Kinefält uppger att bolaget och dess styrelse "ser fram mot nya landvinningar och positiv försäljningsutveckling under det andra halvåret".

Heliospectra, som säljer ljuslösningar till bland annat växthus, redovisade ett rörelseresultat på -13,2 miljoner kronor (-11,4) för det andra kvartalet 2020.

Nettoomsättningen uppgick till 4,7 miljoner kronor (7,1) och orderingången sjönk till 1,7 miljoner kronor (5,8).

På grund av covid-19-krisen och rådande reserestriktioner har många av bolagets kunders odlingsprojekt, exempelvis Nectar Farms, blivit försenade. I början av pandemin noterades dessutom en kraftig ökning av efterfrågan på livsmedel, vilket gjorde att odlarna tvingades pausa sina expansionsplaner för att istället fokusera på att få den dagliga driften att löpa på.

"Dessa motverkande faktorer gjorde att försäljningen under andra kvartalet inte blev som förväntad", skriver vd Ali Ahmadian i rapporten.

För att kompensera för den lägre försäljningen vidtog Heliospectra proaktiva åtgärder för att mildra effekten på resultatet. Bland dessa kan nämnas omstrukturering av organisationen och ansökan om statliga programstöd, bland annat från Tillväxtverket och ett långfristigt räntefritt lån i Kanada.

"Vi kommer att se den ackumulerade effekten av dessa åtgärder i fjärde kvartalet då vi förväntar oss att uppnå en 10-procentig minskning av våra operativa kostnader", skriver Ali Ahmadian.

NGM-noterade Free2move, ett IT-bolag inom området Property Technologies, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2020 på -2,1 miljoner kronor (-2,1).

De totala intäkterna steg till 1,9 miljoner kronor (0,4), varav nettoomsättningen ökade till 1,5 miljoner kronor (0).

"Under det andra kvartalet har coronaepidemin påverkat oss alla. Detta innebär en viss tröghet i vår nykundsbearbetning. Samtidigt har det också inneburit för Free2Move att bolaget kunnat slutföra utvecklingen och därför redan kunnat ta vår digitala säljplattform i bruk betydligt snabbare än planerat", skriver bolaget i delårsrapporten.

Mjukvaruteknikbolaget Terranets rörelseresultat uppgick till -6,1 miljoner kronor (-12,3) i det andra kvartalet 2020.

Intäkterna uppgick till 0,2 miljoner kronor (0) och kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -8,1 miljoner kronor (-8,2).

Periodens nettoresultat uppgick till -7,8 miljoner kronor (-13,5).

Koncernens likvida medel uppgick till 3,8 miljoner kronor (11,6).

"Det senaste kvartalet har helt överskuggats av den globala covid-19-pandemin. För att hålla nere kostnaderna korttidspermitterades i april större delen av personalen. Sparåtgärden har varit i kraft till och med juli och allt utveckling, utom Voxelflow, har under denna tid gått på sparlåga", uppger vd Pär-Olof Johannesson.

Läkemedelsföretaget Abliva redovisar ett resultat efter skatt på -20,3 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (-20,8). Resultatet per aktie uppgick till -0:09 kronor (-0:14).

Resultatet före skatt var -20,3 miljoner kronor (-20,8). Nettoomsättningen uppgick till 0,1 miljoner kronor (0,1).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -14,2 miljoner kronor (-12,8) med likvida medel på 69,1 miljoner kronor (99,1) vid rapportperiodens utgång.

Under hösten 2020 räknar bolaget med att kunna inleda fas 1b-studier med läkemedelskandidaten KL-1333 vid behandling av mitokondriella sjukdomar. Studien planerades ursprungligen att inledas under våren 2020 men fördröjdes av utbrottet av covid-19 pandemin. Denna del av fas 1-studien kommer att bli den första där patienter inom indikationen behandlas.

First North-listade Bublar, verksamt inom XR-teknik (extended reality), redovisar ett resultat efter skatt på -18,8 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (-12,4).

Nettoomsättningen uppgick till 47,9 miljoner kronor (3,2). Ökningen förklaras av att Goodbye Kansas, som konsolideras 1 maj, hade en nettoomsättning januari-juni om 143 miljoner kronor (72,1).

Resultat före avskrivningar, ebitda, blev -4,7 miljoner kronor (-9,2). Goodbye Kansas bidrar med 2,6 miljoner kronor och nådde ett ebitda om 10 miljoner (-51) före kostnader för transaktionen med Bublar under första halvåret.

"En affärsmässig effekt av pandemin är att efterfrågan på våra digitala lösningar inom segmenten Work och Shop har ökat, men att beslutsprocesserna sträckts ut", skriver vd Maria A Grimaldi i delårsrapporten.

Kundlojalitetsbolaget Awardit redovisar ett rörelseresultat på 4,5 miljoner kronor (6,1) för andra kvartalet 2020. Awardits omsättning landade på 69,2 miljoner kronor för (78,3) och rörelsemarginalen uppgick till 6,6 procent (7,8).

Ebita-resultatet uppgick till 6,4 miljoner kronor (7,7).

"De allra flesta bolag, stora som små, har lidit i sviterna av pandemin och Awardit är inget undantag. Detta till trots så har bolaget stått starkt genom krisen och vi förväntar oss nu att vi tagit oss igenom de värsta effekterna av Covid-19 förutsatt att pandemin fortsätter sin tillbakagång", säger vd Henrik Olander i rapporten.

Ortivus resultat för det andra kvartalet präglades av intäkter från pågående leveransprojekt främst i Storbritannien.

Intäkterna uppgick under kvartalet till 40,2 miljoner kronor, vilket bolaget meddelade redan i juli då det släppte preliminära siffror.

Bruttomarginalen för perioden pressades då produktmixen på utleveranserna till stor del är hårdvara, skriver Ortivus. Bruttomarginalen uppgick till 28 procent (44).

Kassaflödet och likviditeten har förstärkts ytterligare under kvartalet genom nya kundförskott och Ortivus uppvisar ett redovisat positivt kassaflöde på 11 miljoner kronor samt 33 miljoner i likvida medel. Bolaget är skuldfritt.

Vad gäller marknaden ser Ortivus ett stort behov av en effektiviserad distansvård, ett behov som aktualiserats ytterligare i samband med coronakrisen, skriver Reidar Gårdebäck, vd, i rapporten.

Resultat efter skatt uppgick under andra kvartalet till 6,9 miljoner kronor (-4,7), vilket motsvarar ett resultat per aktie om 0:15 kronor (-0:13).

Aino Health, First North-listad leverantör av lösningar inom företagshälsovård, redovisar ett resultat efter finansiella poster på -4,6 miljoner kronor (-4,9) för det andra kvartalet 2020.

Omsättningen uppgick till 5,7 miljoner kronor (5,7).

Bolaget hade vid slutet av det första kvartalet cirka 3,2 miljoner kronor i fordringar, från resultatbaserade kontrakt, som har ackumulerats, varav 1 miljon kronor har intäktsförts under fjärde kvartalet 2019. På grund av covid-19 pandemin har bolaget av försiktighetsskäl varken intäktsfört eller kostnadsfört ackumulerade resultatbaserade fordringar under det första och andra kvartalet 2020, heter det i rapporten.

Aino Healths vd Jyrki Eklund uppger att bolagets fortsatta mål varje kvartal är tillväxt och att hela tiden ta en större marknadsandel.

"För att göra detta behöver vi kapital för att kunna investera i tillväxt. Därför kommer vi att genomföra en aktieemission under september", skriver han i rapporten.

Vidare hoppas han att covid-19 pandemin mattas av under årets andra halva och att bolaget kan återgå mer till det normala och kunna fortsätta de aktiviteter som det hade på gång i början av året.

Programvarubolaget Imint, noterat på Spotlight, redovisar en nettoomsättning för det andra kvartalet 2020 på 11,5 miljoner kronor (10,4).

Resultat efter finansnetto för kvartalet uppgick till -0,5 miljoner (-1,4) och resultatet per aktie till -0:05 kronor (-0:16). Kassaflödet efter investeringsverksamheten för kvartalet uppgick till 3,7 miljoner kronor (1,5).

Rörelsens kostnader för kvartalet uppgick till 9,7 miljoner kronor (11,2).

"En förklaring till resultatförstärkningen är att vi ökat samarbetet och affärsvolymer med några av våra viktigaste kunder. Även om mobilmarknaden är väldigt dynamisk och konkurrensläget hårt, så är varje kundrelation långsiktig, med en investeringsfas där både relation och metoder för samarbete etableras", skriver vd Andreas Lifvendahl.

Forskningsbolaget Combigene redovisar ett resultat före skatt på -4,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (-2,8). Bolaget hade ingen nettoomsättning under kvartalet (0) men de övriga rörelseintäkterna uppgick till 2,2 miljoner kronor (3,1).

Enligt bolaget är de omedelbara effekterna på Combigenes verksamhet fortsatt begränsade.

"Det har på flera sätt varit ett mycket positivt första halvår för Combigene. Vi har rapporterat goda resultat från en preklinisk farmakokinetikstudie och en preklinisk inlärnings- och minnesstudie i CG01-projektet. Vi har även gjort betydande framsteg i utvecklingen av produktionsmetod för CG01. CGT2 fortsätter att utvecklas som vi planerat även om mer betydande milstolpar i det projektet ligger lite längre fram i tiden", skriver vd Jan Nilsson i delårsrapporten.

Bemanningsföretaget SJR hade en nettoomsättning på 86,1 miljoner kronor (101) under det andra kvartalet.

Rörelseresultatet uppgick till 1,7 miljoner kronor (1,3) vilket ger en rörelsemarginal om 2,0 procent (1,3). Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 16,5 miljoner kronor (2,9).

"Effekterna av den pågående pandemin har kraftigt påverkat vår verksamhet även under kvartal 2. Orderingången under kvartal 2 fortsatte att minska jämfört med första kvartalet. Orderingången för rekryteringsverksamheten har påverkats mest. Region Väst är mer påverkad än övriga regioner", skriver SJR.

Omsättningen för rekryteringsverksamheten har mer än halverats under andra kvartalet jämfört med samma period föregående år. Omsättningen för konsultverksamheten har klarat sig betydligt bättre och minskat marginellt. Stockholmregionen har en något ökad omsättning i konsultverksamheten jämfört med kvartal andra kvartalet 2019.

Lönsamheten under andra kvartalet har ökat något i jämförelse med andra kvartalet 2019, men minskat i jämförelse med första kvartalet 2020.

Under kvartalet har SJR fortsatt att anpassa verksamheten till rådande marknadssituation. Kostnadsreduceringar genom uppsägningar av kontorspersonal har genomförts och belastar resultatet under kvartalet med cirka 1,8 miljoner kronor. Korttidspermitteringar har genomförts utan att försvaga marknadsbearbetning och leverans ställt mot rådande efterfrågan.

"Att prognosticera för resten av 2020 är svårt under nuvarande situation. Marknadsefterfrågan kommer att fortsätta att påverkas av hur pandemin utvecklas och eventuella restriktioner. Orderingången under början av kvartal 3 är i paritet med genomsnittet under kvartal 2. Vi har fokus på marknadsbearbetning och att leverera med kvalitet. Vi har en historik av att ta marknadsandelar i en svår marknad, vår ambition är att göra det även denna gång", skriver SJR.

Envirologics nettoomsättning för andra kvartalet uppgick till 8,4 miljoner kronor (4,7) och resultat före skatt blev 0,6 miljoner kronor (-0,5).

Bolaget hade vid periodens ingång en orderstock på 26 robotar och vid periodens utgång en orderstock på 8 robotar

Andra kvartalets orderingång var 15 (23) robotar och 27 (14) robotar har levererats.

First North-bolaget Nepa, som gör mjukvara för marknadsundersökningar, förbättrade rörelseresultatet i andra kvartalet till 4,7 miljoner kronor (-0,4.

Det är första gången Nepa redovisar ett positivt ebit-resultat för andra kvartalet sedan år 2016, skriver bolaget i rapporten.

Bruttoresultatet, som Nepa lyfter fram som sitt viktigaste tillväxtmått, minskade till 45,7 miljoner kronor (55,5). Nettoresultatet låg på 2,8 miljoner kronor (-0,4).

Nettoomsättning minskade 8,9 procent till 64,6 miljoner kronor (70,8).

Kancera, som utvecklar läkemedel som motverkar skador vid akut och kronisk inflammation, hade en nettoomsättning under andra kvartalet 2020 om 2,6 miljoner kronor (0).

FoU-kostnader uppgick till 9,6 miljoner kronor (10,1). Rörelseresultatet för andra kvartalet blev -13,9 miljoner kronor (-12,7). Resultat per aktie uppgick till -0:04 kronor (-0:06).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -15,4 miljoner kronor (-13,7).

Likvida medel uppgick den 30 juni 2020 till 56,4 miljoner kronor (8,9).

Transplantationsbolaget Glycorex, noterat på NGM, redovisar ett rörelseresultat på -6,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (0,4).

Omsättningen sjönk till 3,3 miljoner kronor (7,4). Bolaget skriver att försäljningen påverkats negativt av pandemin i och med att många operationer i sjukvården har skjutits på framtiden.

"Förutom minskade kostnader för exempelvis resor och konferenser har vi fortsatt vår verksamhet enligt plan, vilket givet den minskade omsättningen resulterade i ett försämrat rörelseresultat", skriver bolagets vd Johan Nilsson i rapporten.

"Sammanfattningsvis ser vi ljust på framtiden, med försiktig återgång till den positiva trend vi såg till och med januari", skriver han vidare.

Fastighetsbolaget Trianons förvaltningsresultat ökade med 23 procent till 56,8 miljoner kronor (46,2) i 2020 års andra kvartal, framgår av delårsrapporten.

Driftsöverskottet ökade med 23 procent till 91,9 miljoner kronor (74,4) och överskottsgraden uppgick till 69 procent (66).

Hyresintäkterna ökade med 19 procent och uppgick till 134,0 miljoner kronor (112,2).

Periodens resultat uppgick till 72,6 miljoner kronor varav 70,6 miljoner kronor hänförligt till moderbolagets aktieägare, motsvarande ett resultat per aktie för perioden april till juni om 1:94 kr (2:36).

Värdeförändringar förvaltningsfastigheter uppgick till 50,0 miljoner kronor (100,9).

Värdeförändring derivat uppgick till -20,6 miljoner kronor (-48,0), varav orealiserade värdeförändringar uppgick till -14,4 miljoner kronor (-41,3).

Vd Olof Andersson skriver i vd-ordet att kvartalet summeras i det bästa förvaltningsresultatet i bolagets historia, "trots en utmanande omvärld".

H&D Wireless gjorde under andra kvartalet 2020 plusresultat för första gången sedan 2016. Resultatet efter finansiella poster uppgick till 2,8 miljoner kronor (-10,7).

"H&D Wireless gick i mars in i regeringens hjälppaket med korttidspermitteringar och anstånd med skatt. Detta som ett resultat av att alla våra huvudkunder drabbats av covid-19 och stängt fabrikerna. Under kvartalet tvingades bolaget begära dotterbolagen MVV International och MVV Holding i konkurs som har haft mycket konsulter hos de stora verkstadsbolagen", står det i delårsrapporten.

Produktmässigt är de viktigaste produkterna och tjänsterna godkända i utvärderingarna hos ledande verkstadsbolag.

"Eftersom GEPS, Griffin IoT och Casat nu är tekniskt godkända och nyttan påvisad hos slutkund så justerar bolaget om strategin och går mot att samarbeta med större partners för att accelerera processen och även med ambitionen att kunna skala upp genom industriella investeringar från tredje part", skriver bolaget.

Nettoomsättningen under andra kvartalet uppgick till 5,1 miljoner kronor (5,9). Periodens resultat blev 2,8 miljoner kronor och resultat per aktie 0:05 kronor.

Likvida medel i koncernen uppgick till 2,6 miljoner kronor vid periodens slut.

Sivers, ett teknikbolag som säljer chip och integrerade moduler, redovisar ett ebitda-resultat på -9,1 miljoner kronor för andra kvartalet 2020 (-6,4).

Rörelseresultatet låg på -16,6 miljoner kronor (-13,0).

"Framförallt berodde försämringen på minskade aktiveringar av R&D om 4 miljoner kronor. Om vi även bortser från de ej kassaflödespåverkande avsättningar till sociala avgifter för personalkostnader kopplade till personalens optionsprogram, kan man i stället se en viss förbättring av utfallet", skriver vd Anders Storm.

Intäkterna minskade 10 procent till 21,4 miljoner kronor i kvartalet (23,9). Minskningen var främst en effekt av minskad aktivitet i april och maj till följd av pandemin, men i juni ökade aktiviteten markant, enligt Sivers.

Nettoresultatet blev -22,4 miljoner kronor (-14,5) motsvarande -0:16 kronor per aktie (-0:12).

Azelio, som utvecklat en teknologi för lagring av förnybar energi med produktion av hållbar el dygnet, redovisar en nettoomsättning på 0,3 miljoner kronor (0,3) i det andra kvartalet 2020.

Rörelseförlusten (ebit) blev -48,4 miljoner kronor (-32,9) och kassabalansen på avstämningsdagen för delårets slut uppgår till 224 miljoner kronor (200).

Coronapandemin har tvingat Azelio att skjuta upp projekt och finansiering med ett kvartal, skriver bolaget, som ändå har tecknat samförståndsavtal under det rapporterade kvartalet i Nord- och Sydamerika. Det största av dessa var med Kalifornienbaserade Trimark, som täcker energilagringsinstallationer på 45 megawatt.

Binero, som erbjuder molnbaserade tjänster och digital infrastruktur för små och medelstora företag, hade en nettoomsättning på 11,8 miljoner kronor (8,5) under det andra kvartalet 2020 och rörelseresultatet blev -6,2 miljoner kronor (-9,1).

Årliga återkommande intäkter per 30 juni 2020 uppgick till 38,9 miljoner kronor (29,5), en ökning med 32 procent. Periodens resultat per aktie uppgick till -0:33 krona (-0:49) Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -3,7 miljoner kronor (-9,5).

Fokus ligger på att etablera varumärket Binero på marknaden för molntjänster. Transformation till nya Binero påverkar resultatet.

"Arbetet fortlöper med att förbereda bolaget för den tillväxt som den nya planen innehåller, såväl bemannings- som kostnadsmässigt", skriver vd Charlotte Darth i rapporten.

Rörelseresultatet för det andra kvartalet på -6,2 miljoner kronor belastades med kostnader för den pågående transformationen. Personalkostnaderna har i samband med vd-bytet i februari belastats med dubbla vd-kostnader om 0,6 miljoner under andra kvartalet. Denna ökade kostnad beräknas uppgå till totalt 2,4 miljoner kronor för 2020 och kostnadsförs samt betalas ut löpande under året. Övriga externa kostnader har belastats med konsultkostnader i samband med kompetensväxling i organisationen, samt kostnader för ökade marknadsföringsaktiviteter jämfört med första kvartalet 2020, då marknadsföringsinsatserna hölls åtstramade.

Xbrane Biopharma redovisar ett resultat efter skatt på -53,4 miljoner kronor (-47,4) i det andra kvartalet 2020.

Bolaget saknade omsättning för kvartalet i linje med motsvarande kvartal för ett år sedan.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var +15,8 miljoner kronor (-17,8) med likvida medel på 233 miljoner kronor (171) vid utgången av rapportperioden.

E-handelsbolaget Boozt redovisar ett resultat efter skatt på 91,0 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (33,1).

Nettoomsättningen uppgick till 1.228 miljoner kronor (899).

Bruttoresultatet blev 509 miljoner kronor (366) vilket gav en bruttomarginal på 41,5 procent (40,7).

Rörelseresultatet blev 120 miljoner kronor (48,9). Det justerade rörelseresultatet uppgick till 141 miljoner kronor (47,1).

First North-listade Scout Gaming, som levererar olika lösningar till bettingbolag och media, redovisar ett nettoresultat för det andra kvartalet 2020 på -17,5 miljoner kronor (-13,3).

Intäkterna uppgick till 6,3 miljoner kronor jämfört med 4,0 miljoner kronor under samma period föregående år.

Ebitda-resultatet var -10,0 miljoner kronor (-12,1).

Image Systems, som utvecklar produkter inom högupplöst bildbehandling, redovisar ett resultat efter skatt på -1,7 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (-2,2). Resultatet per aktie uppgick till -0:02 kronor (-0:02).

Nettoomsättningen uppgick till 43,8 miljoner kronor (51,4). Rörelseresultatet före avskrivningar och nedskrivningar, ebitda, blev 2,3 miljoner kronor (2,4).

Orderingången uppgick till 26,3 miljoner (43,3) och orderstocken blev 45,9 miljoner kronor (84,2). Bruttomarginalen uppgick till 56 miljoner kronor (66).

"Vi kan konstatera att den pågående Corona-krisen har hämmat bolagets orderingång och intäkter under det första halvåret. Motion Analysis har sett en mindre påverkan och bibehåller höga marginaler i sin försäljning och förutser en fortsatt stabil marknad globalt. Rema Sawco har påverkats i större utsträckning och bolaget har genomfört ett antal kostnadsbesparande åtgärder med hjälp av såväl statligt stöd som egna initiativ", skriver bolaget i delårsrapporten.

Totalt har koncernen sänkt kostnader med storleksordningen 16 procent jämfört med första halvåret föregående år och cirka 28 procent under andra kvartalet jämfört med föregående år.

"Sågverken har varit försiktiga i sina investeringar under första halvåret. Det underliggande behovet kvarstår och vi förutser att marknaden kommer att ta fart under hösten. Rema Sawco har under perioden erhållit sin första order avseende en RS-BoardSca", skriver bolaget.

Lexingtons rörelseintäkter ökade med 20 procent till 58,3 miljoner kronor i det andra kvartalet 2020 (47,2).

"Kvartalet fick en mycket mer positiv utveckling än befarat i slutet av mars och början av april", skriver vd Kristina Lindhe i rapporten, och konstaterat att kvartalet startade med minskad försäljning, men att maj och juni har varit "fantastiskt bra månader" med hög försäljning i de flesta kanalerna.

Enligt vd:n har den fysiska handeln har gått bättre än förväntat, men att det framförallt är onlineförsäljningen som gått starkt i perioden. Bland annat har bolagets egna webshop mer än fördubblat försäljningen. Sammantaget stod online för över en tredjedel av bolagets försäljning i kvartalet.

"Lexingtons egna butiker har också klarat kvartalet på ett mycket bra sätt, trots att många butiker varit helt stängda i perioder, eller haft begränsade öppettider", skriver Kristina Lindhe.

Minskade kostnader i kombination med den högre försäljningen bidrog till att ebitda-resultat ökade till 5,0 miljoner kronor jämfört med -10,9 miljoner kronor i motsvarande kvartal föregående år.

Nanologica, som utvecklar nanoporösa silikapartiklar till life science-sektorn, hade en nettoomsättning på 4,6 miljoner kronor under det andra kvartalet 2020 (3,0). Resultat efter skatt var -4,6 miljoner kronor (-5,0).

Likvida medel uppgick på balansdagen till 89,9 miljoner kronor (8,6).

"Trots en besvärlig situation med covid-19 har Nanologica sin högsta försäljning någonsin. Båda våra affärsområden växer kraftigt samtidigt som vår GMP-produktion nu kan starta, betald av en av våra kunder. I vårt projekt för uppskalning till storskalig produktion hos kontraktstillverkaren Sterling Pharma Solutions har endast mindre förseningar förekommit och vi förväntar oss att få den första produktbatchen i slutet av 2020", skriver vd Andreas Bhagwani i rapporten.

NGM-noterade Paynova hade intäkter om 6,7 miljoner kronor under det andra kvartalet 2020 (10,3.

Intäkterna utgörs främst av transaktionsbaserade intäkter om 6,6 miljoner kronor (10,1), en minskning om 34,7 procent. De transaktionsbaserade intäkterna avser intäkter från affärsområdet Konsumentkrediter som hade intäkter om 4,8 miljoner kronor (7,5).

"Intäktsnedgången beror på en nedgång i antal transaktioner till följd av de negativa effekter coronaviruset covid-19 haft på bolagets kunder", skriver Paynova i rapporten.

Intäkterna från affärsområdet Processing uppgick för perioden till 1,8 miljoner kronor (2,6). Nedgången är hänförlig till en minskning i antalet transaktioner delvis till följd av att Paynova inte längre tar in nya mindre renodlade processingkunder.

Ebitda-resultatet uppgick till -6,9 miljoner kronor (-4,9). Rörelseresultatet (ebit) blev -10,3 miljoner kronor (-8,3).

"Försämringen av rörelseresultatet drivs av lägre intäkter, som följd av lägre volymer hos vissa av bolagets kunder på grund av coronaviruset covid-19, samt punktinvesteringar i vår tekniska plattform för att möta kundkrav", heter det.

"Vårt redovisade resultat för kvartalet tyngs av effekter från covid-19 och bjuder i övrigt inte på några överraskningar. Enligt plan ser vi ännu ej nya intäkter från vårens ingångna avtal och som tidigare kommunicerat så gick volymerna ner från våra kunder inom resesegmentet som en konsekvens av covid-19. Volymerna från resebranschen har under sommaren börjat återhämta sig och under senare delen av året kommer vi att redovisa intäkter från nya samarbeten", skriver Paynova.

Bolagets styrelse beslutade i april om att genomföra dels en fullt ut garanterad företrädesemission om cirka 22,9 miljoner kronor och dels en riktad emission om 5 miljoner. Den riktade emissionen slutfördes och registrerades under juni månad. Företrädesemissionen slutfördes och registrerades under juli månad.

Paynova har lånekrediter uppgående till 26 miljoner kronor varav 23 miljoner från bolagets affärspartner Alektum Group. Paynova och Alektum har pågående förhandlingar om lånestruktur och förlängning av existerande krediter vilka förfaller till betalning den 31 augusti 2020.

"Strategin är dock att i huvudsak finansiera verksamheten med hjälp av eget kapital. Mot bakgrund av det arbete som löpande pågår kring rörelsefinansiering och den senaste tidens utveckling i bolaget gör styrelsen bedömningen att utsikterna är goda att fortsatt utveckla den nya affären och lyckas genomföra de uppsatta målen. Skulle finansiering inte erhållas i tillräcklig omfattning finns det en risk för att förutsättningar för fortsatt drift inte föreligger", står det i rapporten.

Gaming Corps redovisar ett ebitda-resultat om -4,5 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (-1,3). Bolaget hade inga intäkter under kvartalet (3,2).

"Intäkter för bolagets icke-exklusiva digitala spelautomater har uppstått efter periodens utgång och kommer fortsatt uppstå därefter. Omfattningen kommer påverkas av antalet lanserade spel och antalet engagerade operatörer hos vilka spelen finns. Då såväl utveckling som lansering av produkter pågår kontinuerligt, tillika arbete med utvidgning av antalet operatörer och samarbetspartners, gör bolaget ingen prognos avseende framtida intäkter i nuläget", skriver Gaming Corps.

Framtida intäkter för ATG-samarbetet kommer till största delen baseras på vinstdelning och framtida intäkter för spelet Oh Frog beräknas fortsatt "blygsamma" innan spelet lanseras på Nintendo Switch. Bolaget ger inte heller här några prognoser för kommande period, heter det.

Periodens kassaflöde uppgick till -4,2 miljoner kronor för koncernen (-2,1).

Likvika medel vid periodens slut uppgick till 5,8 miljoner kronor.

"Per rapportdatum är Bolagets likviditetsbudget i balans och enligt plan, det är styrelsens bedömning att befintliga likvida medel tillsammans med emissionen är tillräckliga för att driva verksamheten under 2020", står det i rapporten.

Bilservicebolaget Mekonomen redovisar ett resultat före skatt på 194 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (202). Det kan jämföras med ett väntat värde på 149 miljoner kronor, enligt Infronts konsensus.

Omsättningen uppgick till 2.894 miljoner kronor (3.100). Här låg förväntningarna på 2.791 miljoner kronor. Rörelseresultatet blev 211 miljoner kronor (240) och rörelsemarginalen 7,3 procent (7,7). Rörelseresultatet väntades komma in vid 185 miljoner kronor med en marginal på 6,6 procent.

Rörelseresultatet inkluderar engångsposter om -31 miljoner kronor. Väntat var engångsposter om -4,0 miljoner.

Mekonomen uppger sig ha sett en gradvis återhämtning i efterfrågan efter en tuff inledning på de flesta marknader under det andra kvartalet.

Det skriver bolagets vd Pehr Oscarsson i vd-ordet i delårsrapporten.

I april föll försäljningen med 17 procent. Omsättning och varuleveranser påverkades negativt under april och maj på grund av dataintrånget, medan efterfrågan påverkades av de strikta restriktioner som infördes av regeringar från mitten av mars.

Under maj och juni har Mekonomens marknader gradvis förbättrats i takt med att det har skett lättnader i regeringarnas restriktioner.

Mekonomen kommer att låta omkring en tredjedel av de kortsiktiga åtgärder som vidtogs för att minska kostnaderna och höja lönsamheten i spåren av utbrottet av covid-19 bli permanenta.

Dessa åtgärder omfattade neddragning av visstidsanställda och konsulter, korttidspermitteringar och arbetstidsförkortning samt minskade marknadsföringsaktiviteter. I Norge förhandlade Mekonomen om lägre lokalhyror där det var möjligt.

För att mildra effekten av den norska kronans försvagning höjde Mekonomen priserna i Norge i början på maj.

Industri- och handelskoncernen Duroc redovisar en nettoomsättning som minskade med 28 procent till 560 miljoner kronor (776) under det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2019/20.

Justerad ebitda, där positiva effekter från IFRS 16 samt andra jämförelsestörande poster exkluderats, minskade med 11 procent och uppgick till 35,4 miljoner kronor (39,6), motsvarande en justerad ebitda-marginal om 6,3 procent (5,1).

Rörelseresultatet uppgick till 10,3 miljoner kronor (26,6). Exklusive kostnader från omstrukturering om 12,9 miljoner kronor uppgick rörelseresultatet till 23,2 miljoner.

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 133 miljoner kronor (31,3).

Resultat efter skatt uppgick till -1,2 miljoner kronor (41,7) motsvarande -0:03 kronor per aktie (1:07).

"Covid-19 har påverkat produktion och försäljning i stora delar av koncernens verksamheter under det fjärde kvartalet", heter det.

Durocs styrelse föreslår att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2019/20.

Catella hade totala intäkter om 523 miljoner kronor (688) under andra kvartalet 2020 och nettoomsättningen blev 499 miljoner kronor (677). Rörelseresultatet landade på 39 miljoner kronor (164).

Periodens resultat från kvarvarande verksamheter -73 miljoner kronor (114). Periodens resultat från avyttringsgrupp som innehas för försäljning var -76 miljoner kronor (-49).

Periodens resultat uppgick till -149 miljoner kronor (64) och resultat per aktie blev -1:66 kronor (0:44).

Renodlingen av Catella till ett bolag mer fokuserat på produkter och tjänster relaterat till affärsområdet Property Investment Management och Corporate Finance fortsatte under andra kvartalet. Beslut togs att slutföra avvecklingen av Catella Bank och 70 procent av Catella Fondförvaltning avyttrades till Athanase.

"De mest påtagliga förändringarna är att ytterligare fokus kommer vara att tydliggöra våra strategier inom förvaltningsuppdrag, alternativt fastighetsfonder och skapa selektiva fonder inom olika segment, såsom bostäder, logistik, projektverksamhet, hotell, workout med mera. Det innebär bland annat att Catella successivt kommer att stärka sin kompetens och inriktning inom projektutveckling både i egen regi och i samarbete med andra aktörer i syfte att skapa mer värde i tidiga faser med målet att dessa ska övertas av fonder som skapas och förvaltas av Catella", skriver bolaget i rapporten.

Initiativ pågår både i Tyskland och i Sverige där flera logistikprojekt planeras, i syfte att överföra dessa byggnader i nya fondstrukturer.

Under våren har kostnader på koncernnivå setts över. Bland annat har kontoret i Hongkong avvecklats samt att andra koncernövergripande roller tagits bort.

"Vi kommer framöver fortsätta att sänka kostnaderna på koncernnivå och full effekt av kostnadsbesparingarna sker från och med nästa år", heter det.

Resultat hänförligt till moderbolagets aktieägare uppgick till -147 miljoner kronor vilket inkluderar nedskrivning av koncernmässiga uppskjutna skattefordringar om 70 miljoner relaterat till avyttringen av Catella Fondförvaltning samt reservering för kostnader för avveckling uppgående till 55 miljoner relaterat till avvecklingen av Catella Bank.

"Resultatet exkluderat för ovanstående nedskrivning och reservering är mycket svagt varför vi måste påskynda produktutvecklingen och se över kostnadsbasen", skriver Catella.

Kassaflödet från den löpande verksamheten under andra kvartalet var positivt och uppgick till 61 miljoner kronor varav Catella Bank stod för -71 miljoner.

"Med anledning av ovan nämnda satsningar inom den operativa verksamheten och kommande investeringar samt osäkerheten på grunda av pandemin avser styrelsen att inte kalla till en extra bolagsstämma under andra halvåret 2020 för att behandla frågan om utdelning", skriver Catella.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -