Svag börsstart, Precise stiger på rapport

Börsen Stockholmsbörsen backade i den tidiga handeln på fredagen. På lördag väntas handelssamtalen mellan USA och Kina återupptas. Kinas utlovade köp av amerikanska varor ligger dock inte linje med de båda ländernas plan.

Vid 10-tiden hade storbolagsindex OMXS30 tappat 1,2 procent till nivån 1.767. Omsättningen låg på 2,7 miljarder kronor. Även de ledande Europabörserna inledde handeln nedåt med nedgångar i Paris, London och Frankfurt på 1,1 till 1,6 procent.

Bland de mest handlade storbolagen föll SKF, H&M och SSAB med mellan 2 och 2,3 procent. Samtliga bolag på OMXS30 sjönk. SCA klarade sig dock bäst med en nedgång på endast 0,1 procent.

Precise Biometrics levererade en omsättningsökning på 76 procent i det andra kvartalet med ett positivt ebitda-resultat. Därmed vände bolaget från en förlust motsvarande kvartal för ett år sedan. På sista raden är det dock alltjämt röda siffror även om förlusten är kraftigt reducerad. Biometribolaget gick mot strömmen med en uppgång på 5,6 procent.

Africa Oil är ytterligare ett bolag som vänt till vinst. Resultatet lyftes av vinsten från investeringen i Prime. Aktien var ned 1 procent.

Invisios omsättning och resultat pressades tillbaka under det andra kvartalet. Aktien tappade cirka 5 procent.

IBT ser med anledning av utbrottet av covid-19 en stor risk för att bolagets fas 3-studie med läkemedelskandidaten IBP-9414 kommer att försenas. IBT sänktes drygt 5 procent.

Clas Ohlson noterade en försäljningsökning på 1 procent för juli, vilket var i linje med Infronts konsensus på +0,8 procent. Clas Ohlson höll emot den sura börsen och var upp 0,1 procent.

Fingerprint Cards som föll 12 procent på torsdagen rekylerade upp 1,5 procent. Biometribolaget har tecknat ett avtal om betalkort med Infineon.

IT-säkerhetsbolaget Verisec tappade runt en fjärdedel av sin omsättning under det andra kvartalet. Bolaget lyckades dock begränsa rörelseförlusten till cirka 10 miljoner kronor, i linje med samma period för ett år sedan. Aktien backade något under 10 procent.

Alcadons resultat efter skatt i det andra kvartalet ökade till 12,3 miljoner kronor, en uppgång från fjolårets nivå på 7,2 miljoner kronor. Aktien sattes upp 12 procent.

Pareto Securities höjer riktkursen för Mentice till 100 kronor från 90 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien avancerade drygt 4 procent till 90:80 kronor.

DNB Markets höjer sitt värderingsintervall för medicinteknikbolaget Isofol Medical till 10-23 kronor, från tidigare 8-22 kronor. Höjningen gjordes i skenet av bolagets licensavtal i Japan med Solasia. Aktien klarade sig väl i nedgången och var upp 0,3 procent.

Graf: Stockholmsbörsen OMXS30 fredagen den 14 augusti

image

Källa: Infront

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -