Högre pensioner, skolstarten och börsbolagens tydlighet

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

BELARUS. Oppositionsledaren Svetlana Tichanovskaja har lämnat landet och befinner sig i Litauen med sina barn, efter söndagens presidentval som ledde till protester mot valresultatet. Det uppgav Litauens utrikesminister på Twitter på tisdagen. (SvD)

LIBANON. FN larmar för matkris efter explosionen i Beiruts hamn som har skapat stora problem för Libanons mattillförsel. En tuff tid väntar en redan hårt ansträngd nation, varnar FN. (SvD)

SKOLSTART. Debatten pågår över hela världen inför höstens skolstart. I Sverige öppnar gymnasieskolorna som stängdes för att hindra smittspridning. Bland lärare växer oron för vad som ska hända när eleverna återvänder. De menar att det är omöjligt att hålla avstånd. (DN)

STÖRRE TYDLIGHET. I genomsnitt slog bolagen på börsen förväntningarna för det andra kvartalet, men bolagen borde ha informerat marknaden om hur mycket av kostnadsminskningarna till följd av statliga stödåtgärder som låg bakom de överraskande goda resultaten, menar DI:s analytiker Ulf Peterson. (DI)

HÖGRE PENSION? Svenska premiepensionsfonder har stora innehav i de amerikanska techjättarna och värdet på innehaven har ökat kraftig i spåren av den senaste tidens kursuppgångar. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -