På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Nu kommer skattepengarna – igen

Skatt Den här veckan får en stor del av alla privatpersoner som ännu inte fått tillbaka på skatten sin skatteåterbäring. Slutskattebeskedet till 1,6 miljoner svenskar skickas ut på fredag.

Från den 4 till 7 augusti delas pengarna ut till de berörda skattebetalarna. Det rör sig om ungefär 200 000 personer som tillsammans får tillbaka 3 miljarder kronor, i snitt 1 500 kronor per person.

Merparten av de som får slutskattebesked nu i augusti ska däremot inte få tillbaka pengar.

”De flesta som får slutskattebesked nu har skatt att betala, till skillnad mot i april och juni då de flesta får pengar tillbaka”, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Sammanlagt ska restskatter på totalt 25,5 miljarder in till Skatteverket.

Här kan du läsa om hur du kan undvika att få kvarskatt framöver:

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2020/05/06/sa-gor-du-for-att-undvika-kvarskatt.html

Några få får vänta ytterligare på sitt slutskattebesked. Det gäller främst de vars deklarationer har fastnat i kontroller och där Skatteverket har frågor.

Den som har digital brevlåda får sitt slutskattebesked på fredag, andra kan få vänta ett par veckor till på att den dimper ned i den fysiska brevlådan.

Sista dagen för att betala restskatt är den 12 november. Inbetalningen kan göras via bankgiro eller Swish. Från den 13 november måste den som är sen med skatten betala en ränta på 16,25 procent till Skatteverket. Skatteskulder från 2 000 kronor och uppåt skickas till Kronofogden från den 28 december.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -