Rapportfloden: Blandade resultat

Q2 Astra Zeneca och Bimobject har rapporterat idag.

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca upprepar sina prognoser för helåret 2020.

Prognos kvarstår om att resultatet för kärnverksamheten per aktie (CORE EPS) för 2020 kommer att öka med ett medelhögt till högt tal inom intervallet 13-19 procent ("teens").

Det framgår av delårsrapporten.

Analytikernas förväntningar låg inför rapporten på 4:10 dollar per aktie för helåret 2020, en ökning med 17 procent från 2019 års utfall på 3:50 dollar, enligt Infronts sammanställning.

Intäkterna för helåret 2020 väntas fortsatt öka med "ett högt ensiffrigt tal till ett lågt tvåsiffrigt tal".

Infronts snittprognos ligger på en intäktsökning 2020 om 10,5 procent.

"Blickar vi framåt, innebär fortsättningen på vår strategi att vi har tillförsikt inför framtiden, samtidigt som vi förutser att det även fortsättningsvis kommer vara variationer i de kvartalsvisa resultaten. Vi står fast vid vår helårsprognos som styrks av ett fokus på ett kommersiellt genomförande och en spännande portfölj med nya läkemedel", skriver vd Pascal Soriot i rapporten.

Astra Zeneca uppmärksammar i sin prognos förhöjda risker och osäkerheter relaterat till utbrottet av covid-19.

Investeringsnivån väntas, liksom tidigare, grovt sett vara oförändrat gentemot föregående år.

Bimobjects nettoomsättning uppgick till 34,8 miljoner kronor (34,4) under det andra kvartalet kvartalet. Nettoomsättning inom Platform uppgick till 26,2 miljoner kronor (23,4).

Koncernens ebitda-resultat uppgick till -14,6 miljoner kronor (-33,3), vilket motsvarar en ebitda-marginal om -42 procent (-97)

"För det första fokuserade vi på kontraktsförnyelser och kundfordringar, med målet att minimera kundförluster och förfallna fordringar. För det andra bestämde vi oss för att accelerera omorganisationen av våra regionala dotterbolag, genom besparingsprogrammet på 50 miljoner kronor som inleddes i april", skriver vd Carl Silbersky gällande hur bolaget orienterade genom covid-19-pandemin.

Andra halvåret 2020 kommer bolaget helt och hållet fokusera på tillväxt i användare och omsättning - organisk och förvärvad, heter det.

Ackumulerade antalet användare i tusental ökade med 32 procent och uppgick till cirka 2.021. Samtidigt uppgick det ackumulerade antalet nedladdningar till cirka 60,4 miljoner (40,1).

Chipjätten Qualcomm redovisar en omsättning i linje med förväntat under tredje räkenskapskvartalet.

Omsättningen uppgick till 4,890 miljarder dollar (4,89). Utfallet kan jämföras med bolaget analytikerkonsensus som låg på 4,804.

Ebitda-resultat blev 1,586 miljarder dollar, väntat 1,380, med en ebitda-marginal på 32,4 procent.

Justerat resultat per aktie blev 0,860 dollar (0,80), vilket är 22,9 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 0,700.

Aktien stängde på 93,03 dollar, samtidigt som analytikerkåren har en genomsnittlig riktkurs på 104,91 dollar, varav merparten köprekommendationer.

Aktien rusar till nästan 104 dollar i efterhandeln, en uppgång på 11,6 procent.

Den isländska banken Arion Banki rapporterar en nettovinst på 4,9 miljarder isländska kronor för det andra kvartalet 2020 (2,1).

Det framgår av bankens delårsrapport.

Intäkterna uppgick till 14,1 miljarder isländska kronor (12,2).

Bankens räntenetto var 7,9 miljarder isländska kronor (7,8).

Enligt bolaget fortsätter covid-19-pandemin att skapa en "signifikant" osäkerhet kring verksamheten, där osäkerheten är störst på bolagets tillgångsportfölj.

Dotterbolagen fortsätter att prestera, där Valitor, som är till salu, har reducerat sina kostnader efter en rekonstruktion i början av året, heter det.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -