Börsen runt nollstrecket, bank i topp

Börs Stockholmsbörsen rörde sig kring oförändrade nivåer i den inledande handeln på onsdagen. Swedbank och Nordea noterades i toppen av storbolagsindexet efter en analysuppdatering från Citi medan Lundin Energy sjönk efter att ha redogjort för utvecklingen under det andra kvartalet.

Vid 9.20-tiden var OMXS30-index oförändrat vid 1.754 och aktier för 1,1 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen. I Frankfurt var DAX ned 0,1 procent. Samma utveckling noterades för FTSE 100 i London.

Bland de svenska storbolagen steg Swedbank och Nordea 1,2 respektive 0,9 procent efter att Citi höjt bankerna till köp. Samma rekommendation fick Danske Bank och aktien klättrade 0,8 procent i Köpenhamn.

Ericsson och Getinge tappade i stället 0,9 procent vardera.

Mest omsatt i Stockholm var livekasinounderleverantören Evolution Gaming, som backade 0,5 procent.

Bland bolagsnyheter redovisade Lundin Energy ett ebitda-resultat om 335 miljoner dollar för det andra kvartalet. Det understeg analytikerkonsensus på 354 miljoner dollar, enligt Infronts sammanställning. Vidare upprepades produktionsprognosen för 2020 om 157.000 fat per dag. Aktien föll 3,8 procent.

Mönsterkortstillverkaren NCAB steg 5,2 procent till 204 kronor efter att Carnegie höjt rekommendationen till köp och riktkursen till 250 kronor.

Bilias operativa rörelseresultat i det andra kvartalet blev 335 miljoner kronor, i linje med preliminära besked från den 16 juli. Nettoomsättningen, som bolaget inte hade gett preliminära besked om, sjönk 9 procent till 6.777 miljoner kronor. Marknaden svarade med att handla ned aktien 5 procent.

Josemaria tappade 5,4 procent. Bolaget, med koppar- och guldtillgångar i Argentina, tar in totalt 25 miljoner kanadensiska dollar via en emission och en investering av familjen Lundin. Kapitalet kommer bland annat att användas för en genomförbarhetsstudie samt återbetalning av vissa utestående skulder och löpande drift av verksamheten.

Graf: OMXS30 den 29 juli

image

Källa: Infront

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -