Tele2 rapporterar ett tyngre resultat

Q2 Tele2:s underliggande ebitda-al-resultat på koncernnivå påverkades negativt av covid-19 med 135 miljoner kronor under det andra kvartalet, varav 95 miljoner kronor i Sverige och med 40 miljoner kronor i Baltikum.

Det skriver Tele2:s vd Anders Nilsson i delårsrapporten.

"Effekten var i stort sett den förväntade där de huvudsakliga utmaningarna utgjordes av lägre internationell roaming, minskad försäljning av utrustning och mobila kontantkort samt inställda tv-sändningar på grund av uppskjutna sportevenemang", skriver han.

Anders Nilsson påpekar dock att Tele2, trots covid-19-utmaningarna, ökade sitt underliggande ebitda-al med 4 procent på koncernnivå, med 3 procent i Sverige och 8 procent i Baltikum.

Tele2 fortsatte också med att genomföra prisjusteringar för existerande kunder i delar av kundbasen för fast bredband och mobilabonnemang under andra kvartalet.

"Vi uppnådde cirka hälften av den totala förväntade effekten av prisjusteringarna i resultatet för det andra kvartalet och vi förväntar oss uppnå den fulla effekten i det tredje kvartalet", skriver Anders Nilsson.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -