Castellum: Resultat över förväntan

Q2 Fastighetsbolaget Castellum redovisar ett förvaltningsresultat på 895 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020. Väntat var 807 miljoner, enligt Infronts sammanställning av åtta analytikers estimat.

Driftsöverskottet var 1.132 miljoner kronor mot förväntade 1.066 miljoner kronor.

Intäkterna uppgick till 1.523 miljoner kronor, här hade analytikerna räknat med 1.453 miljoner kronor.

Nettouthyrningen uppgick till 101 miljoner kronor. I det föregående kvartalet (1 kv 2020) var nettouthyrningen 99 miljoner kronor.

Värdeförändringar på fastigheter var 415 miljoner kronor (1.193).

Fastighetsbolaget Castellum anser sig hittills ha klarat utmaningarna från coronapandemin bra, och vd Henrik Saxborn tror att året kommer att avslutas bra.

"Jag vågar efter vårt starka första halvår ödmjukt tro att även 2020, trots pandemin, kommer att innebära en ökning av förvaltningsresultatet, och därmed även utdelningen, för 23:e året i följd", skriver han i rapporten för det andra kvartalet 2020.

Han menar dock att det är för tidigt att dra några slutsatser om hur coronapandemin slutligen kommer att påverka fastighetsbranschen.

För det andra kvartalet har 99 procent av de aviserade hyrorna betalats och Henrik Saxborn bedömer att det tredje kvartalet kommer att följa samma mönster.

Totalt uppgår de lämnade rabatterna till 14 miljoner kronor, varav det statliga stödprogrammet täcker hälften av beloppet.

"Trots pandemins påverkan på samhället har vi hittills i stort sett inga konkurser och hyresförlusterna för andra kvartalet är i nivå med föregående år", skriver Henrik Saxborn och konstaterar att bolaget inte sett någon resultatmässig påverkan från pandemin under det gångna kvartalet.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -