Amerikanska rapportfloden

Q2 Bland amerikanska bolag som rapporterat återfinns bland annat Wells Fargo och JP Morgan.

Delta Air Lines redovisar en omsättning som var lägre än väntat under andra kvartalet. Justerat resultat per aktie var också lägre än väntat.

Omsättningen sjönk till 1 176 miljoner dollar (12 448). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 1 385.

Justerat resultat per aktie blev -4,43 dollar (2,35), vilket kan jämföras analytikerkonsensus som låg på -4,16.

Delta Air Lines vd Ed Bastian tror att det kommer dröja mer än två år innan man kan se en betydande marknadsåterhämtning från covid-19. Det uppgav han under telefonkonferensen i samband med senaste rapporten.

”Givet de kombinerade effekterna från pandemin och relaterad finansiell påverkan på den globala ekonomin, fortsätter vi att räkna med att det kommer dröja mer än två år innan vi ser en betydande återhämtning”, sade han.

Delta Air Lines omsättning rasade till knappt 1,2 miljarder dollar i det andra kvartalet, att jämföra med fjolårets 12,4 miljarder dollar. Resultatet per aktie blev minus -4,43 dollar (2,35), och var sämre än väntade -4,16 dollar, enligt en sammanställning av Factset.

Bankjätten Citigroup redovisar intäkter som var högre än väntat under andra kvartalet. Resultatet per aktie var också bättre än väntat.

De totala intäkterna uppgick till 19,8 miljarder dollar (18,8), vilket var bättre än Factsets analytikerkonsensus som låg på 19,1 miljarder dollar.

Resultatet per aktie blev 0,50 dollar (1,95), väntat var 0,35 dollar.

Wells Fargo redovisar ett resultat per aktie på -0:66 dollar för det andra kvartalet 2020 (1:30).

Analytikernas förväntningar var ett resultat på -0:10 dollar per aktie, enligt S&P Global Market Intelligence.

Intäkterna var 17,6 miljarder dollar (21,6). Väntat var intäkter på 18,3 miljarder dollar.

Utdelningen för det tredje kvartalet sänks till 0:10 dollar (0:51).

"Vi är extremt besvikna både på vårt resultat för det andra kvartalet och vår avsikt att sänka utdelningen", kommenterar vd Charlie Scharf.

Charlie Scharf uppger vidare att bankens långsiktiga syn på längden och graden i den ekonomiska nedgången har försämrats betydligt från de antaganden som gjordes under förra kvartalet. Det ledde till att Wells Fargo gjorde ytterligare kreditförlustreserveringar på 8,4 miljarder i det andra kvartalet.

Wells Fargo-aktien var ned 3,2 procent i den amerikanska förhandeln efter rapportsläppet.

JP Morgan skapade för andra kvartalet ett nettoresultat på 4,7 miljarder dollar, trots att banken även byggde upp kreditreserver på 8,9 miljarder dollar.

Det konstaterar bankens vd Jamie Dimon i rapporten.

Intäkterna inom Markets ökade 79 procent och var rekordhöga, och rekordhöga var de även för området Investment Banking, där de ökade 54 procent. Detta bidrog till att motverka motvinden som kom från räntan och minskad kundaktivitet, skriver Jamie Dimon.

På området Consumer & Community Banking fortsatte insättningar och kundtillgångar att växa, då banken skötte kundernas behov såväl på distans som i kontor.

På minussidan finns försäljningsvolymerna på kort som är lägre, men som enligt vd:n har trendat uppåt sedan april månad.

JP Morgan har under kvartalet behållit sin förstaplats inom globala investmentbankintäkter, med en marknadsandel hittills under året på 9,8 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -