Intrum stiger på omvänd vinstvarning

Aktier Kredithanteringsföretaget Intrums aktie steg 15 procent till 209 kronor när fredagshandeln inleddes på Stockholmsbörsen efter att bolaget meddelat att resultatet för det andra kvartalet förväntas bli väsentligt bättre än prognosen som gavs i förra kvartalsrapporten i början av maj.

Intrum meddelade på morgonen att det justerade rörelseresultatet för det andra kvartalet preliminärt ökade till 1.345 miljoner kronor från första kvartalets 1.095 miljoner kronor.

Enligt Infronts analytikersammanställning från i maj räknade analytikerna med ett justerat rörelseresultat på 892 miljoner kronor för det andra kvartalet.

"Under andra halvan av andra kvartalet har vi sett en relativt snabb återgång mot ett normalläge i de 24 europeiska marknader som vi är verksamma i. Detta har möjliggjort en starkare utveckling av vår verksamhet och högre inkasseringsnivåer jämfört med våra tidigare interna förväntningar. Därtill har en god kostnadskontroll mildrat effekterna av det intäktsbortfall som covid-19 gett upphov till", skrev Intrums vd Mikael Ericson i pressmeddelandet.

I förra delårsrapporten kommunicerade Intrum en ambition om en sidledes resultatutveckling för det andra kvartalet.

Den fullständiga delårsrapporten väntas den 23 juli.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -