Asien-börserna ner, corona oro

Börs Marknaderna i Asien handlades ned på fredagen i spåren av att oron kring den ökande coronavirusspridningen tagit överhand. En annan bidragande orsak till det sämre humöret kan ses i kölvattnet av de nedgångar som sågs under torsdagen på amerikansk mark där S&P 500-indexet föll 0,6 procent.

Japanska Nikkei 225 retirerade 0,7 procent medan Topix backade omkring 0,5 procent. Enligt en opinionsundersökning av Reuters väntas Japans ekonomi försämras i en märkbart hög takt, inte sedd sedan tio år sedan, fram till i mars 2021 vilket i sin tur väntas tvinga regeringen att tillsätta ytterligare ett stimulanspaket för att bromsa den negativa påverkan som coronapandemin drar med sig. Respondenterna i undersökningen ser dock inte att pandemin kommer att leda till en bankkris i år. I Sydkorea handlades Kospi ned 0,6 procent.

I Fastlandskina var utvecklingen liknande, åtminstone för kompositindexet Shanghai som handlades ned 1,1 procent. Shenzen gick dock mot strömmen och indexet noterades 0,2 procent högre.

Hongkongs Hang Seng-index halkade ned 1,7 procent.

"Ångest kring coronaviruset dominerar marknadssentimentet med avsaknaden av ekonomisk statistik. Det i sin tur leder till att marknadens fokus riktas mot det stigande antalet smittade samt andra nyheter kring viruset", skrev ekonomen Kishti Sen på ANZ Research i en kommentar, rapporterar CNBC.

I Australien var S&P/ASX 200 ned 0,7 procent där främst finans- och energiaktier tappade mark.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -