Breda uppgångar på Asienbörserna

Börs Asienbörserna utvecklades uppåt på torsdagsmorgonen. I Fastlandskina fortsätter uppgångssviten som varat under veckans gång.

Shanghai-börsen steg 1,3 procent medan Shenzen noterades till en uppgång på 2,6 procent. Investerarnas fokus verkar därmed skiftas från den tilltagande coronavirusspridningen globalt till förhoppningar om den kommande rapportperioden samt den ekonomiska återhämtningen i Kina, som uppgavs vara det första landet där coronaviruset slog rot och verkar således vara en av de första länderna att återhämta sig, skriver Reuters.

I Hongkong avancerade Hang Seng 0,4 procent.

På japansk mark steg Nikkei 225 0,8 procent där indexet fick draghjälp av Softbank som klev upp över 5 procent. Maskinorderingången i Japan steg 1,7 procent i maj jämfört med månaden före, och sjönk med 16,3 procent jämfört med motsvarande månad året innan, enligt statistik från japanska kabinettskontoret.

Australienska S&P/ASX 200 handlades upp 1 procent. Australiens regering uppmanar medborgarna att inte resa till Hongkong som en konsekvens av den nya kontroversiella säkerhetslagen som nyligen implementerats i den sydöstra regionen i Kina.

"/.../I enlighet med lagen kan du bli deporterad alternativt förflyttad till Fastlandskina för att ställas inför rätta enligt fastlandets lagstiftning", skriver Australiens utrikes- och handelsavdelning på sin hemsida, rapporterar CNBC.

Mer från förstasidan

Mest läst

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -