På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Nokia faller på Verizon-kontrakt

Börs Nokia sjönk 7,1 procent i den inledande onsdagshandeln, efter uppgifter om att kontraktet med amerikanska mobiloperatören Verizon är i riskzonen och sänkt rekommendation från JP Morgan.

 På tisdagskvällen kom uppgifter från en telekomanalytiker om att Verizon är nära att ersätta Nokia med Samsung i sin 5G-utbyggnad. Ericsson skulle behålla sin femtioprocentiga andel av leveranserna, enligt uppgifterna.

JP Morgan sänkte under natten Nokia till neutral från övervikt, med hänvisning till uppgifterna.

Reuters rapporterade på onsdagsförmiddagen att Nokia uppger att bolaget fortsätter jobba med Verizon kring 5G.

Tekniknyhetssajten Light Reading rapporterar att Verizon också uppger att Nokia fortsätter att vara partner i operatörens 5G-utbyggnad.

"Vi accelererar vår 5G-utrullnig och arbetar med diverse parters för att leverera den bästa nät- och kundupplevelsen. Vi arbetar nära alla leverantörer i vårt ekosystem på våra framtida planer. Nokia fortsätter att vara en viktig partner", sade en talesperson för Verizon till Light Reading.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -