Hundratals vill köpa Wirecard

Börs Det tyska fintechbolaget Wirecards konkursförvaltare uppgav på tisdagen att bolaget blivit kontaktat av mer än 100 intressenter som uttryckt vilja att köpa det kollapsade bolagets kärntillgångar.

"Målsättningen är att hitta aktuella investerarlösningar för att ta tillvara på kreditgivares, anställdas och kunders intressen", enligt konkursförvaltare Michael Jaffe.

Den nordamerikanska verksamheten, som tidigare rapporterats aktivt sökt efter köpare, är i långtgående diskussioner där investmentbanken Moelis & Company redan kopplats in för att sälja verksamheten.

I måndags rapporterade Financial Times om att Wirecard har förlorat pengar på sina kärnområden i Europa och USA i åratal, vilket tidningen trodde skulle göra delarna svårsålda.

Reuters rapporterade med hänvisning till källor, under måndagen, att konkursförvaltaren endast skulle kunna frammana 400 till 500 miljoner euro för bolagets tillgångar, vilket skulle täcka cirka 10 procent av vad som Wirecard är skyldiga dess långivare.

Aktien har tappat 98 procent av värdet sedan revisionsbyrån EY tillkännagav att omkring 25 procent av balansräkningen, 1,9 miljarder euro, saknades och den stora bokföringsskandalen rullades upp.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -