Ny VD för Powercell

Aktier Styrelsen för bränslecellsbolaget Powercell har utsett Richard Berkling till ny vd för bolaget. Han är för närvarande vd på CPAC Systems inom Volvokoncernen och tillträder senast vid årsskiftet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Powercells nuvarande vd Per Wassén kommer att bistå Richard Berkling under en övergångsperiod, men lämnar från och med torsdagen rollen som vd. Under mellanperioden går Powercells finanschef Karin Nilsson in som tillförordnad vd.

"Per har gjort ett enastående bra jobb först som ordförande och därefter som vd för Powercell Sweden. Bolagets styrelse och våra aktieägare är tacksamma för hans insatser och de framgångar som bolaget skördat under hans ledarskap", säger Powercells styrelseordförande Magnus Jonsson.

"Efter vårt intensiva samarbete med Bosch, inklusive en exklusiv licens för vår S3-plattform för fordonssegmentet, fokuserar vi nu på att stärka Powercells position inom segmenten marina och stationära applikationer samt inom off-road. Richard har rätt profil för att skynda på den processen och ta bolaget till nästa nivå", tillägger ordföranden.

Per Wassén var Powercells ordförande under perioden 2008 till 2014 och har därefter varit bolagets vd.

CPAC Systems, som Richard Berkling hämtas ifrån, är ett bolag inom Volvokoncernen som har specialiserat sig på avancerade elektroniska säkerhetslösningar för applikationer inom marint och off-road-transporter.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -