Dustin redovisar lägre resultat

Aktier IT-återförsäljaren Dustin redovisar ett justerat ebita-resultatet om 106 miljoner kronor (124) för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret.

Ett av Infront sammanställt snittestimat, baserat på upp till fem analytikerprognoser, indikerade ett justerat ebita-resultat om 96,2 miljoner kronor.

Rörelseresultatet landade på 52 miljoner kronor (78). På denna punkt indikerade snittestimatet 48 miljoner kronor.

Omsättningen uppgick till 3.271 miljoner kronor (3.169) och den organiska försäljningstillväxten var 1,3 procent. Analytikerna hade väntat sig en omsättning på 3.188 miljoner kronor och en organisk tillväxt på -0,4 procent.

Den organiska tillväxten för SMB var -5,7 procent (6,6). LCP:s organiska tillväxt var 6,6 procent (25) och för B2C var den 9,7 procent (-5)

Bruttomarginalen uppgick till 15,1 procent (16,8), mot väntade 15,2 procent.

Coronapandemin är förvisso inte över men Dustin bedömer att en återgång till ett mer stabilt och normalt marknadsläge kommer ske under senare delen av 2020.

Det skriver vd Thomas Ekman i rapporten för räkenskapsårets tredje kvartal (mars-maj).

"Marknadsutvecklingen på kort sikt är svårbedömd. Vi skönjer en bättre marknad i takt med att lättnader införs i myndigheternas restriktioner", kommenterar vd:n.

Dustins justerade ebita-marginal minskade till 3,1 procent under det gångna kvartalet (3,9). Nedgången hänvisas främst till en förändrad försäljningsmix och en lägre tillväxt.

Thomas Ekman pekar också på en ökad andel försäljning inom offentliga avtal och en högre andel bashårdvara med låg marginal. Försäljningen av projektrelaterade tjänster och kundanslutning av nya tjänster med hög marginal har varit "svag" då kundernas kontor hållits stängda, påpekas det.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -