Nu kan företag söka omställningsstöd

Coronakrisen Från och med idag kan du ansöka om omställningsstöd för ditt företag. Stödet ges till de bolag vars omsättning minskat med mer än 30 procent under mars och april på grund av coronapandemin.

Omställningsstödet klubbades igenom så sent som förra veckan. Trots det hoppas man på att pengarna ska betalas ut inom en vecka förutsatt att ansökan är komplett och att det inte finns risk för att det blir en felaktig utbetalning, skriver Skatteverket i ett pressmeddelande.

Stödet kan sökas av både företag och föreningar. En rad krav måste uppfyllas, bland annat måste de som ansöker visa att nettoomsättningen har minskat med mer än 30 procent under mars och april i år jämfört med samma period förra året.

Företagen kan få mellan 5 000 och 150 miljoner kronor. Stödet ska hjälpa till att betala fasta kostnader som hyra, el, telefoni med mera. Storleken på bidraget beräknas utifrån hur mycket omsättningen minskat. Som hjälp finns en beräkningstjänst på Skatteverkets webbplats.

Regeringen bedömer att cirka 180 000 företag uppfyller kraven för att ansöka, de beräknas få dela på 39 miljarder. Pengarna sätts in på företagets skattekonto.

E-tjänsten för att söka stödet öppnar idag klockan 12:00. Sista dagen för att ansöka är 31 augusti. Här kan du läsa mer på Skatteverkets hemsida. 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -