Fortsatta uppgångar i New York

Börsen Börserna i New York fortsatte att stiga under onsdagskvällen då optimismen över en ekonomisk återhämtning åter präglade handeln.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 2,1 procent till 26.270. Det bredare S&P 500-indexet steg 1,4 procent till 3.123 medan teknikorienterade Nasdaqs kompositindex ökade 0,8 procent till 9.683.

Börserna fick även stöd av ISM inköpschefsindex för tjänstesektorn som var bättre än väntat för maj.

I konflikten mellan världens två största ekonomier har Trump-administrationen beslutat att förbjuda alla kinesiska passagerarflyg från att resa till USA med start i mitten av juni. Detta efter att Kina tidigare beslutat att inte låta amerikanska flyg resa till Kina.

På bolagsfronten steg Stanley Black & Decker, som bland annat konkurrerar med Husqvarna och Assa Abloy, med 5,2 procent efter att ha höjt prognosen för organiska intäkter för det andra kvartalet.

Boeing-aktien var upp 13 procent. Flygplanstillverkaren har ingått ett kompensationsavtal med den multinationella reseoperatören Tui gällande Boeings krismodell 737 Max som har stått på marken sedan flygförbudet trädde i kraft. Boeing kommer att kompensera Tui för de förlorade intäkterna, men det exakta beloppet har inte offentliggjorts.

Nättaxibolaget Lyft aviserade en ökad efterfrågan hos sina kunder. Antalet passagerare har ökat sju veckor i rad och antalet åkturer ökade med 26 procent i maj jämfört med april. Lyfts aktie steg 8,7 procent.

Kosmetikabolaget Coty meddelade att förhandling pågår med realitystjärnan Kim Kardashian om ett eventuellt samarbete. I fjol köpte Coty en kontrollpost i ett uppstartsbolag med verksamhet inom kosmetik som ägdes av Kim Kardashians syster, Kylie Jenner. Coty-aktien avancerade drygt 13 procent.

General Motors, Ford och Fiat Chrysler var upp mellan 4,8 och 6,1 procent efter att bildatainformatören Autodata redovisat försäljningssiffror för maj månad för USA. Försäljningarna steg till 12,2 miljoner i årstakt, att jämföra med 8,6 miljoner sålda fordon i årstakt i april. Väntat var 11,1 miljoner för maj enligt Bloomberg News. Nivåerna är samtidigt klart lägre än normalt.

Zoom Video Communications steg 7,6 procent efter att ha släppt sin helårsrapport under tisdagskvällen. Videokonferensbolagets intäkter kom in på 328 miljoner dollar för redovisningsåret 2021, vilket innebar en ökning på 169 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 7 punkter till 0,76 procent.

Graf: S&P500-index, onsdag den 3 juni

image

Bildkälla: Infront

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -