Pensionslarm, höjda skatter och Avanzaaktiens dubblering

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

VÄLFÄRD? Bristerna i äldreomsorgen som lagts i dagen i samband med coronakrisen kan sänka välfärdspolitiken, enligt professor Bo Rothstein. Om inte ett omfattande renoveringsarbete nu kommer till stånd kan det innebära slutet för det sociala kontrakt som den generella välfärdspolitiken i Sverige vilar på. (DN Debatt)

SKINGSLEY. Sikten framåt är närmast obefintlig, enligt förste vice Riksbankschef Cecilia Skingsley, som räknar med att coronapandemins konsekvenser blir kvar i många år. Hon utesluter inte en räntesänkning längre fram. (DI)

HOTADE BILJOBB. Inom fordonsindustrin är 10.000-tals jobb hotade och enligt ingenjörsfacket har vi bara sett början av krisen. (SvD)

HÖJ SKATTEN. Efter den direkts coronakrisen kommer det att vara nödvändigt att genomföra kraftiga skattehöjningar för i första hand kapitalinkomsttagare, enligt Daniel Färm, chef för tankesmedjan Tiden, och Erik Åsbrink, tidigare finansminister (S). (DI Debatt)

STREJKVARNING. Kommunals ordförande Tobias Baudin varnar för fler strejker om regeringen och samarbetspartierna går vidare och ändrar arbetsrätten. (DI)

PENSIONER. Pensionsmyndigheten larmar om att det finns risk för att höjningen av åldersgränserna i pensionssystemet måste skjutas på framtiden eftersom de har fullt upp med tillägget som ska ge vissa pensionärer mer pengar i höst. (DN)

FASTIGHETSINSIDERS. De insider misstänkta cheferna i bostadsföretaget Balder som häktades förra veckan kommer troligen att släppas innan åtal, som först kan bli aktuellt i höst, väcks. Det säger åklagaren till Dagens Nyheter. (DN)

AVANZAS AVANCEMANG. På ett år har Avanzas aktie dubblerats. Di:s analytiker frågar sig om aktien nu har sprungit i väg lite väl mycket (DI)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -