Polisvåld, köpvärd aktie och Fredrik Lundbergs förvåning

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

USA-ORO. De landsomfattande protesterna mot polisvåld fortsätter i USA. I nio delstater har nationalgardet kallats in för att hantera kravaller. (DN, Ekot, SvD-mån)

ÖVERRASKAD. Börsens branta lyft de senaste månaderna förvånar Industrivärdens styrelseordförande Fredrik Lundberg, som visserligen hävdar att återhämtningen var given, men - "Jag trodde inte att det skulle ske i den här takten". (DI lör-sön)

BALDERCHEFER. Det är nu fastställt att brottsmisstankarna mot de två Baldercheferna kretsar kring handel i Collectors aktie. (DI lör-sön)

PERMITTERINGSSTÖD. Bolag som köper tillbaka aktier eller genomför incitamentsprogram riskerar gå miste om det statliga permitteringsstödet. (DI lör-sön)

NANOFORM-KRITIK. Fjärde AP-fonden, tillika ankarinvesterare i Nanoforms pågående nyemssion inför debuten på Nasdaq First North Premier, riktar kritik mot ersättningsnivåer till chefer som fonden bedömer som ovanligt höga. (DI mån)

AAK FORTSÄTTER KÖPA PALMOLJA. Specialfettsbolaget fortsätter att köpa palmolja efter Expressens granskning. "Att sluta använda palmolja skulle ha en negativ inverkan på miljön", säger bolagets vd Johan Westman. (DI mån)

ROBOTHANDEL. Det faktum att robothandlare tillåts skära emellan orderböckerna på ett sätt som privatsparare inte kan göra beror inte på en lucka i regelverket, utan det handlar om att robotarna är snabbare, enligt Finansinspektionen. (DI mån)

KÖP ACADEMEDIA. Stabil tillväxt och attraktiv värdering lockar i utbildningsbolaget trots att det finns viss politisk risk. Det skriver DI:s Agnetha Jönsson i en analys och förespråkar köp av aktien. (DI mån)

KINAS AMBASSADÖR. Gui Congyou erbjuder provtagning för covid-19 på Arlanda och avfärdar samtidigt all oro för kinesiska uppköp i pandemins spår. (SvD mån)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -