Nobia och IPC tas in i Paretoportfölj

Börs Pareto gör två ändringar i sin juniportfölj, jämfört med majportföljen, och tar in Nobia och IPC som får ersätta Arjo och Nobina.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Medan de flesta aktier har återhämtat sig under den senaste tiden ligger Nobia betydligt efter och är ned nära 40 procent hittills i år. Den för bolaget viktiga brittiska marknaden står inför ett återöppnande och Nobia räknar med att kunna återgå till volymproduktion i Storbritannien i mitten av juni. Pareto tror att den globala konjunkturen återhämtar sig 2021 och anser att en återhämtning inte är inprisad i Nobias kurs.

IPC vänder på alla stenar för att stärka likviditeten och för att spjärna emot i den nuvarande tuffa oljemarknaden. Ytterligare tecken att överutbudet på marknaden motverkas av produktionsbegränsningar i kombination med att efterfrågan väntas successivt öka under sommarmånaderna bedöms trigga en återhämtning för IPC, enligt Pareto.

Pareto tar bort Arjo och Nobina efter en bra kursutveckling och mindre än 10 procent uppsida till Paretos riktkurs, står det i pressmeddelandet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -