Stålbolagspress, Kinauppköp och börsuppgång utan helhet

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

LÄNGRE STÖD. Regeringens stöd till företagen är framtunga och börjar fasas ut redan i maj, men det måste finnas beredskap att fortsätta, och sedan krävs återstart, enligt Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke. (DN)

ENKLARE STÖD. Regeringens krav på revision när företag söker omställningsstöd är alldeles för tidskrävande, enligt branschorganisationen FAR. (DI)

DÄMPAD SYN. Framtidstron är på rekordlåg nivå bland exportföretagen enligt SEK:s exportkreditbarometer. (SvD)

ORO FÖR KINA. Det finns en oro i Europa för att Kina kommer shoppa våra företag till reapris i coronapandemins spår. (SvD)

BÖRSUPPGÅNGEN SAKNAR HELHET. De senaste dagarnas börsuppgång har haft en svag bredd. Stora institutionella investerare har inte riktigt hängt med, enligt analytikern David Karlsson. (DI)

JÄRNMALMSPRISET OSÄKERT. Järnmalmsprisets kraftiga uppgångar den gångna veckan leder till oreda på råvarumarknaden och sätter press på Europas stålproducenter. Experters syn är delad huruvida en uppgång eller ett tapp i priset är att vänta framöver. (DI)

FÖRETAGSOBLIGATIONER. Marknaden för företagsobligationer har betydande brister, enligt förste vice Riksbankschef Cecilia Skingsley som konstaterar att aktiviteten på kreditmarknaden fortfarande är lägre än före pandemin. Det skapar utmaningar för företagen. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -