Storblankare, dyrare flyg och utdelningsförbudet

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

HÖG AKTIVITETSNIVÅ. Starten på det andra kvartalet har varit bra för Evolution Gaming, säger livekasinoleverantörens vd Martin Carlesund i en intervju. (DI)

NYA STORBLANKARE. På måndagen dök tre nya storblankare upp i hotellbolaget Scandic Hotels. (DI)

FöRSIKTIGA. Minskningen av exempelvis restaurangbesök i Sverige pekar mot att konsumenter kommer att vara försiktiga när andra länder nu öppnar upp. (DI)

STÄNG BRON. Det är inte logiskt att danskar får åka till Sverige när skåningar inte är välkomna i Danmark. Skåne har en mindre utbredd covid-smitta jämfört med Köpenhamn. Sverige borde därmed hålla gränsen stängd, anser Skånepolitiker. (DN)

FLYG DYRT. Eran med överkomligt flygresande tar i och med corona - och de nya riktlinjer som viruspandemin medför - nu slut. (SvD)

GREKLAND. Det finns en risk att Grekland portar svenska turister i sommar. Oavsett vilket väntar en utslagning inom svensk charterbransch. (SvD)

UTDELNINGSFÖRBUD RETAR. Tillväxtverkets skärpta utdelningsförbud upprör företag som från en dag till en annan inte längre kvalificerar sig för korttidsstödet. (DI)

HÅRDARE KRAV HOS KLARNA. Klarna kommer att skruva upp kraven för att ta krediter om den ekonomiska krisen i samhället förvärras, enligt Sverigechefen Joakim Lundberg. (DI)

VILL DUBBLA. Nordic Capital vill fördubbla den förvärvade sak- och livförmedlaren sa Max Matthiessen på fem år. (DI)

FLYGKRIS. Flygtrafiken till och från Sverige gör en förlust på omkring 30 miljarder i år, enligt Transportföretagens prognos. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -