På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Backahill sålde allt i SBB, rabatten 3,8%

Börs Backahill har sålt hela sitt innehav i SBB, drygt 30,7 miljoner B-aktier, till kursen 19:10 kronor per aktie. SBB-aktien stängde på 19:85 kronor på onsdagen och rabatten blev därmed 3,8 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagen.

De sålda aktierna motsvarar 2,2 procent av kapital och 0,9 procent av rösterna i SBB och genomfördes via en så kallade accelererad bookbuilding-process som aviserades på onsdagen efter börsens stängning.

"SBB betraktas som en icke-strategisk investering och nu när den här affärsmöjligheten har uppstått, har vi beslutat oss för att sälja för att fokusera på kärninvesteringar inom vår fastighets- och investeringsportfölj", skrev Backahills vd Lennart Mauritzson på onsdagskvällen.

Backahill är ett fastighets- och investeringsbolag som ägs av Erik Paulsson med familj, som bland annat även är största ägare i fastighetsbolagen Fabege, Catena och Wihlborgs.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -