Nent: Tappar Champions League

Börs Tv- och streamingbolaget har förlängt de danska sändningsrättigheterna för Champions League i Danmark till och med 2024. Bolaget tappar samtidigt motsvarande rättighet för Sverige och Norge.

Nent har vidare förvärvat rättigheterna för Europa League och den nya turneringen Europa Conference League, ofta kallad Europa League 2, för perioden 2021 till 2024.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Nent, som tidigare ingick i MTG, har haft sändningsrättigheter för Champions League sedan turneringen startades 1992.

"Vi har en oöverträffat stark och välbalanserad portfölj av sporträttigheter, och våra Viaplay- och Viasat-kunder kan nu njuta av mer fotboll än någonsin. Vi är glada över att förlänga vår danska bevakning av UEFA Champions League i ytterligare tre år och att lägga till de svenska, norska och finska rättigheterna för UEFA Europa League och nya UEFA Europa Conference League, där många lokala nordiska lag kommer att spela", säger Nents vd Anders Jensen och i pressmeddelandet påminns om att Nent nyligen förlängde rättigheterna för Premier League till och med 2028 och för tyska Bundesliga till och med 2025.

"Vi har följt vårt löfte att vara disciplinerade och inte lägga högre bud än att vi kan räkna hem vår investering", fortsätter Anders Jensen om Champions League-rättigheterna i pressmeddelandet.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -