Fuskjakt, nystart och invensivvård

Nyheter i korthet Här kommer du dagens nyhetssvep.

PÅ INTENSIVEN. Den brittiske premiärministern Boris Johnson som testats positivt för covid-19 vårdas på intensivvårdsavdelningen på ett sjukhus i London. (Ekot)

VÅRDBEHOV. Kristdemokraterna vill att staten betalar för att få utbildad vårdpersonal som arbetar på andra ställen tillbaka till vården. (Ekot)

DELÄGARE. Om staten skjuter till kapital för att rädda företag ska staten också gå in som ägare, och detta bör skötas av en krismyndighet, anser Vänsterpartiet. (DN)

FUSKJAKT. Efter larm från visselblåsare rustar myndigheterna mot fusk med miljardstödet för korttidspermittering, enligt finansminister Magdalena Andersson. (DN)

NYSTART. Två av Sveriges fordonsjättar, Volvo Cars och Sancia, planerar för att starta fabrikerna igen den 20 april. (DI)

MER STÖD. Röster inom det svenska näringslivet vädjar om generösare krispaket för företag och arbeten ska finnas kvar efter coronakrisen. (DI)

ANSTÅND. Skatteverket har på en vecka fått in nästan 10.000 ansökningar om anstånd med inbetalning av bland annat moms och arbetsgivaravgifter från näringsidkare som drabbas av coronakrisen. (Ekot)

NOBINA. Bussoperatören Nobina har klarat sig hyfsat på börsen och om onsdagens bokslut inte innehåller några stora negativa nyheter är aktien fortsatt klart lockande, skriver DI i en analys. (DI)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -