Tisdagens nya aktierekar

Börs Nya riktkurser och rekommendationer för Stillfront, Elekta och Embracer (uppdaterad)

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för köksbolaget Nobia till 51 kronor från tidigare 79 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

"Även om 2020 kommer att bli ett förlorat år för Nobia tror vi att bolaget har den finansiella styrkan att ta sig igenom en tuff period med stängda butiker, försvagad efterfrågan och motvind på valutasidan", skriver Kepler Cheuvreux.

Kungsleden höjs till köp (behåll) av DNB på att bolaget handlas till en substansrabatt på 25 procent, vilket är väl under det historiska genomsnittet. Därutöver tror banken inte heller att bolaget kommer uppvisa någon resultatpåverkan från coronaviruset i första kvartalsrapporten den 23 april.

Däremot sänks riktkursen till 79 kronor (113) på sänkta vinstprognoser för 2021-2022 med 6-8 procent. Detta kommer från ökade vakanser och högre räntemarginaler i spåren av coronakrisen. Sett till övriga branschbolag är Kungsledens substansrabatt i snitt med sektorn.

Nobia handlades vid 10.25-tiden på tisdagen till 38:78 kronor, en uppgång med 9,6 procent för dagen.Nordea Markets sänker riktkursen för gruvbolaget Lundin Mining till 60 kronor från tidigare 64 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken.

Lundin Mining handlades strax efter öppning på tisdagen till omkring 40:55 kronor på Stockholmsbörsen, en uppgång med cirka 5 procent för dagen.

Carnegie höjer sin rekommendation för Gränges till köp från behåll. Riktkursen sänks till 75 från 95 kronor. Det framgår av en analys.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Getinge till behåll från köp. Riktkursen höjs till 201 från 190 kronor. Det framgår av en analys.

Handelsbanken sänker riktkursen för Knowit till 170 kronor (230), upprepar köp - BN

DNB Markets höjer sin rekommendation för H&M till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 135 från 170 kronor. Det framgår av en analys.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för H&M till 195 kronor från 230 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Aktien stängde på 126 kronor på måndagen.Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för den finländska varuhuskoncernen Stockmann till sälj från köp. Riktkursen sänks till 0:90 från 3:50 euro. Det framgår av en analys.

På måndagen kom beskedet att Stockmann har beslutat att lämna in ansökan om företagsrekonstruktion. Aktien backade 31 procent till 0:94 euro på Helsingforsbörsen under dagen.

SEB Equities sänker riktkursen för Concentric till 140 kronor från 210 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

SEB har sänkt sina intäktsestimat med 16-31 procent för 2020-2022, men menar att bolaget har en stark balansräkning och att aktien är billig med en värdering på ev/ebit på 13 gånger.

Morningstar sänker Mastercard till behåll (köp), upprepar riktkurs 272 dollar 

Morningstar sänker Twitter till behåll (köp), upprepar riktkurs 30 dollar - BN

Barclays sänker Veoneer till jämvikt (övervikt), riktkurs 9 dollar - BN

Pareto Securities höjer riktkursen för Stillfront till 558 kronor (546), upprepar köp

Nordea höjer riktkursen för Embracer till 119 kronor (118), upprepar köp - BN

Nordea sänker riktkursen för Elekta till 170 kronor (180), upprepar köp - BN

Danske Bank sänker riktkursen för Hexagon till 560 kronor från tidigare 580 kronor. Rekommendationen köp står fast.

Danske Bank har gjort ytterligare nedjusteringar i sina estimat för mätteknikbolaget, men tror att det andra kvartalet kommer att utgöra en botten. Dessutom anses bolaget var bättre rustat nu än vid finanskrisen 2008-2009 med högre andel återkommande intäkter och mjukvara/tjänster. Vidare tror Danske att Hexagon kan komma att gynnas av en allmän automatiserings- och digitaliseringstrend.

Aktien stängde på 420 kronor på måndagen och den har backat med 20 procent sedan årsskiftet.

Pareto Securities sänker riktkursen för Munters till 50 kronor (58), upprepar köp

Pareto Securities sänker riktkursen för Qleanair till 55 kronor (65), upprepar köp

TF Bank handlas just nu till 6 gånger årsvinsten för 2021 och ABG Sundal Collier upprepar köprekommendation och riktkurs på 100 kronor för TF Bank efter att banken meddelat om att de ökar kreditreserveringen med 30 miljoner kronor på grund av covid-19. Det framgår av en analysuppdatering.

Handelsbanken sänker riktkursen för Rejlers till 105 kronor (145), upprepar köp - BN

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -