Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan rekommenderar köp av informationstjänstbolaget Karnov och IT-återförsäljaren Dustin i det senaste numret av tidningen.

Electrolux-avknoppningen Electrolux Professional får rådet avvakta då tidningen bedömer att det blir värre för bolaget innan det blir bättre.

För fastighetsbolagen Wallenstam och Stendörren blir rådet avvakta, vilket även blir fallet för kontanthanteringsbolaget Loomis.

Informationstjänstbolaget Karnov beskrivs av Börsveckan som "ett av börsens finaste kvalitetsbolag". Aktien bedömer tidningen inte blir någon kursraket under kommande tolv månader men har rätt egenskaper för att slå index rejält i börsosäkerheten efter utbrottet av covid-19.

Marknadstillväxten ligger enligt Karnov på 2-3 procent och för förra året växte bolaget med 4 procent organiskt och 6 procent totalt inklusive förvärv och valutaeffekter. Nettoskulden på 860 miljoner kronor motsvarar tre gånger rörelsevinsten ifjol, en nivå som enligt Börsveckan ger bolaget kapacitet att satsa framåt.

Onlinehandeln bedömer Börsveckan som en relativ vinnare under dessa coronatider. IT-återförsäljaren Dustin, med cirka 80 procent av omsättningen online, ser tidningen som försiktigt värderat och värt en chansning.

Samtidigt framhåller Börsveckan att coronaeffekterna tilltar i styrka. Februari kommer sannolikt framstå som en relativt gynnsam månad jämfört med mars, april och så vidare.

Värderingen på 12 gånger nästa års förväntade ebita-resultat beskrivs som lågt både i absoluta termer samt ur ett historiskt perspektiv.

Utbrottet av covid-19 har ökat osäkerheten för Electrolux Professional. Tajmingen för börsnoteringen av bolaget är olycklig då restaurangbranschen sannolikt står inför en period med nedläggningar. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Stendörren har en relativt stor andel projekt i portföljen och handlas till en substansrabatt om cirka 25 procent. Belåningsgraden på 60 procent betraktar Börsveckan dock som hög samtidigt som de ser frågetecken för vakansgraden. Sammantaget ser Börsveckan bättre val i fastighetssektorn och ger rådet avvakta.

Det abrupta utdelningsstoppet väcker oro för Wallenstam. Det och en substanspremie gör att Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Loomis kan bli ett av krisens värst drabbade företag om återhämtningen dröjer. Enligt tidningen finns fog för pessimism. Börsveckans prognoser för 2021 ger dock en ev/ebit på 8,5, vilket beskrivs som rätt lågt men samtidigt är osäkerheten hög. Tidningen landar i rekommendationen avvakta.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -