Torsdagens alla nya aktierekar

Börs Byggmax och Castellum finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

SEB Equities sänker sin rekommendation för det norska oljebolaget Equinor till behåll från tidigare köp. Riktkursen är oförändrat 140 norska kronor. Det framgår av en analys.

"Vi gillar fortfarande Equinor givet dess storlek, robusta balansräkning och diversifierade portfölj /…/, men med den senaste tidens (i relativa termer starka - red) kursutvecklingen och de kortsiktiga oljemarknadsutmaningarna, sänker vi vår rekommendation", skriver SEB.

DNB Markets sänker riktkursen för Bonava till 70 kronor från 108 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Hexagon till köp från behåll. Riktkursen sänks till 490 från 575 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets sänker riktkursen för Husqvarna till 75 kronor från 93 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Brinova till 29 kronor från 36 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Dustin till 64 kronor från 90 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för XXL till köp från behåll. Riktkursen höjs till 15 från 12 norska kronor. Det framgår av en analys.

Aktiemarknaden har haft en allt för dyster syn på fastighetssektorn, menar Pareto som justerar upp rekommendationerna för ett stort antal bolag i sektorn.

Det framgår av en analys med titeln "Ready for takeoff" på torsdagen.

Atrium Ljungberg, Castellum, NP3, och Sagax höjs i två steg, till köp från tidigare sälj.

Balder, Catena, Cibus, Diös, Fabege, Hufvudstaden, Klövern, Kungsleden, Platzer, Stendörren och Wihlborgs höjs ett steg, till köp från behåll.

För Wallenstam behålls rekommendationen behåll.

SEB Equities sänker riktkursen för Sandvik till 185 kronor från 195 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 131:85 kronor på onsdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för bilservicekedjan Mekonomen till 60 kronor från 95 kronor. Rekommendationen köp upprepas dock. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

SEB Equities sänker sin rekommendation för installationsbolaget Bravida till behåll från tidigare köp. Riktkursen är oförändrat 70 kronor. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Byggmax till 32 kronor från 34 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 23:44 kronor på onsdagen. Aktien har backat med 11,4 procent sedan årsskiftet. Den har backat 62 procent de tre senaste åren.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Intrum till 225 kronor från 293 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 124:90 kronor på onsdagen. Aktien har fallit med 55 procent under 2020.

Handelsbanken gör flera rekommendationsändringar i fastighetssektorn, enligt marknadsinformation.

John Mattsson höjs till köp (behåll), med oförändrad riktkurs 155 kronor.

Atrium Ljungberg höjs till behåll (sälj), med riktkurs 150 kronor (204)

Klövern höjs till behåll (sälj), med riktkurs 14 kronor (20)

Castellum höjs sitt behåll (sälj), med riktkurs 165 kronor (200)

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Adapteo till sälj från köp. Riktkursen sänks till 80 från 125 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Intrum till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 120 från 130 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 124:90 kronor på onsdagen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Elekta till 105 kronor från 125 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 80:50 kronor på onsdagen och aktien har fallit med 35 procent sedan årsskiftet. Pareto Securities ser tilltagande utmaningar för Elekta i skenet av utbrottet av covid-19. Det för Elekta viktiga fjärde kvartalet avseende perioden februari till april blir nu mer utmanande i den situation vi befinner oss i.

Risk föreligger enligt Pareto både för att svagare fjärde kvartal såväl som för ett svagare räkenskapsår 2020/2021. Situationen förväntas bli osäker åtminstone några månader efter en generell lättnad i åtgärderna mot covid-19. Marknaden för strålbehandling riskerar enligt Pareto att tappa fart och växa med 2-4 procent under kommande 12-24 månader istället för 4-7 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -