Stängda Spiltanfonder öppnar i morgon

Fonder Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond planeras att åter öppna för handel på tisdag 31 mars, första NAV-kurs efter senareläggningen beräknas alltså till sista mars. Detta efter att handeln tillfälligt varit stoppad i dessa sedan fredagen 20 mars.

Vid den tillfälliga stängningen motiverade fondbolaget stängningen med svårigheter att sätta pris.

"Problem att prissätta företagsobligationer på marknaden gör att Spiltan Fonder i samråd med Finansinspektionen beslutat att senarelägga försäljning och köp av fondandelar för fonderna Spiltan Högräntefond samt Spiltan Räntefond Sverige."

Nu skriver fondbolaget följande i samband med den planerade öppningen.

"Vi har sedan dess arbetat för att säkerställa rättvisande prissättning av de 330 innehaven som fonderna har. Vi är den största aktören på marknaden för företagsobligationer och likviditeten har varit låg vilket gjort att det tagit tid att säkerställa rättvisande priser."

Under tiden som handeln varit senarelagd har fonderna fortsatt förvaltats och räntan på obligationerna har fortsatt ge avkastning. Order under perioden har daterats och sparats utan att verkställas. När fondbolaget meddelar att handeln återupptas ska order utföras till bästa möjliga kurs.

Under perioden som handeln varit senarelagd har Spiltan Fonder inte tagit ut någon förvaltningsavgift i fonderna.

"Jag vill återigen be om ursäkt för att det har tagit tid men i dessa tider har det uppstått problem på marknaden som varit utanför vår kontroll och vår viktigaste uppgift är att se till att alla sparare får rättvisa kurser." kommenterar Erik Brändström, vd för Spiltan Fonder.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -