Torsdagens alla nya aktierekar

Börs MTG och Mips finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

DNB Markets sänker riktkursen för Securitas till 122 kronor från 195 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Securitas B handlades till drygt 101 kronor i torsdagens öppningshandel på Stockholmsbörsen.

DNB Markets sänker riktkursen för Epiroc till 117 kronor från 130 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Dustin till 55 kronor från 79 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien handlas kring 45 kronor på torsdagen.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för bilsäkerhetsbolaget Autoliv till köp från tidigare behåll. Riktkursen sänks dock till 60 dollar, motsvarande cirka 607 kronor, från 75 dollar.

"Då vi bedömer att den senaste kursnedgången gentemot sektorn inte är fullt motiverad höjer vi rekommendationen", skriver Kepler Cheuvreux i en analysuppdatering. Då Autolivs tidigare guidningen förefaller vara utom räckhåll, i synnerhet vad gäller rörelsemarginalen, räknar Kepler Cheuvreux med en ny guidning i samband med kvartalsrapporten den 24 april.

"Vi förväntar oss att bolaget har en justerad rörelsemarginal på 7,9 procent för 2020", skriver analytikern och jämför med bolagets tidigare prognos på 9,5 procent för året.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Haldex till 45 kronor från 63 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 23:75 kronor på onsdagen.

SEB Equities sänker riktkursen för Hexpol till 63 kronor från 84 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys som är daterad den 25 mars. Aktien stängde på 57:35 kronor på onsdagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Nobia till 64 kronor från 79 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 35:50 på onsdagen och den har fallit med 49 procent sedan årsskiftet.

Nordea Markets sänker riktkursen för MTG till 114 kronor från 123 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Mips till köp från behåll. Riktkursen är 260 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 209 kronor på onsdagen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -