På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Onsdagens alla nya aktierekar

Börs Tele2 och Bonesupport finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Bonesupport till 44 kronor från 39 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på onsdagsmorgonen.

Pareto Securities sänker riktkursen för Tele2 till 145 kronor från 157 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken.

Nordea anser att Medicover erbjuder en attraktiv tillväxtpotential och banken rekommenderar köp i aktien när bevakning inleds. Det framgår av ett marknadsbrev från banken. Medicover har en attraktiv förbetalningsmodell för hälsovårdstjänster i kombination med ett omfattande nätverk för diagnostiska laboratorium i Central- och Östeuropa, Tyskland och Indien, menar Nordea.

"Vi tror att företaget kommer att fortsätta sin solida organiska tillväxtresa, med stöd av flertalet olika inkomstströmmar och en gynnsam marknadstillväxttrend", skriver banken. Nordea har satt en riktkurs för Medicoveraktien på 121 kronor per aktie.

Vid 10-tiden hade Medicover B stigit närmare 16 procent till 90 kronor på Stockholmsbörsen.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för oljebolaget Lundin Petroleum till köp från tidigare behåll. Riktkursen sänks dock till 190 kronor från 330 kronor. 

Det framgår av en analys.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Hufvudstaden till köp från tidigare behåll. Riktkursen sänks dock till 175 kronor från 200 kronor. Det framgår av en analys. Aktien har fallit kraftigt den senaste månaden och värderingen är den lägsta av de fastighetsbolag som SEB följer.

"Vi menar att Hufvudstaden har fastigheter av högst kvalitet i de bästa lägena, vilket i motsats till andra bolag i sektorn värderas i balansräkningen under de värden som satts av externa bedömningsföretag", skriver SEB, som också betonar att Hufvudstaden har den starkaste balansräkningen i sektorn.

Bolaget bedöms också ha goda förbindelser med sina banker och är därför inte beroende av marknaden för företagsobligationer.

"I ett scenario där möjligheter yppas att förvärva kvalitetsfastigheter i bra lägen till bra pris, anser vi att Hufvudstaden sannolikt är en köpare", resonerar banken.

Carnegie sänker riktkursen för Sandvik till 180 kronor från 225 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie sänker riktkursen för Atlas Copco till 315 kronor från 370 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie höjer sin rekommendation för Husqvarna till köp från behåll. Riktkursen sänks till 56 från 78 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie höjer sin rekommendation för Troax till köp från behåll. Riktkursen sänks till 96 från 128 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Carnegie sänker sin rekommendation för Evolution Gaming till behåll från köp. Riktkursen sänks till 335 från 425 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Autoliv till köp från behåll. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Assa Abloy till behåll från sälj. Det framgår av en analys.

DNB Markets sänker riktkursen för Hexpol till 80 kronor från 98 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 55:85 kronor på tisdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Kindred till 75 kronor från 80 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 26 kronor på tisdagen.

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Electrolux till köp från behåll. Riktkursen är 140 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på drygt 113 kronor på tisdagen.

DNB Markets sänker riktkursen för Scandic Hotels till 62 kronor från 120 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 32:74 kronor på tisdagen och den har fallit med 69 procent sedan årsskiftet.

JP Morgan höjer sin rekommendation för SKF till neutral från undervikt. Riktkursen sänks till 130 från 170 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 123 kronor på tisdagen.

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakningen av Electrolux Professional med rekommendationen köp. Riktkursen är 36 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på 20 kronor på tisdagen.

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -