Rapportfloden: Blandade resultat

Q4 Rapportfloden närmar sig sitt slut, men en mängd bolag rapporterar under fredagen.

Aerowash, vars aktie handlas på Spotlight, redovisar ett rörelseresultat på -3,9 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-2,3). Nettoomsättningen uppgick till 1,2 miljoner kronor (2,3).

"Till följd av ett antal förseningar i leverantörsledet så intäkts- och kostnadsförs leveransen av fyra stycken AW12 till USA på första kvartalet i 2020. Förra årets omsättning och resultat bör läsas i ljuset av detta", skriver vd Niklas Adler i bokslutet.

På torsdagen uppgav Aerowash att bolaget tecknat ett förnyat avsiktsavtal med sin amerikanska distributör US Aviation Services avseende försäljning av Aerowash tre helägda dotterbolag i USA, Sverige och Finland. Det nya avsiktsavtalet löper till den 31 maj 2020. Det förra gällde till den 28 februari.

Det NGM-listade medicinteknikbolaget Chordate Medical redovisar ett nettoresultat om -6,1 miljoner kronor (-6,9) för det fjärde kvartalet 2019.

Nettoomsättningen steg till 0,3 miljoner kronor (0,2), medan de totala intäkterna uppgick till 2,1 miljoner kronor (0,6).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -2,6 miljoner kronor (-2,6), de likvida medlen vid periodens slut uppgick till 3,6 miljoner kronor.

Efter resultaten i bolagets migränstudie är förväntningen att behandlingen ska bli CE-märkt inom sex månader från att resultaten är klara, skriver bolaget i rapporten.

"Då har vi rätt att marknadsföra och sälja behandlingstekniken inom EU, och kan därefter starta processen att få godkännande för ersättning från olika betalningssystem i ett antal marknader", skriver bolagets vd Anders Weilandt.

"Vår prognos är nu att sista patienten går ur studien under andra kvartalet 2020, därefter kommer studiedata att analyseras, och efter det kan resultaten omsättas till en vetenskaplig artikel under andra kvartalet. När den artikeln sedan får godkännande att publiceras från en vetenskaplig tidskrift så kan vi offentliggöra studieresultaten. Det statistiska utfallet från studien behövs för att vi också ska kunna få användningsområdet migrän CE-märkt", heter det i rapporten.

Drönarbolaget Fastout, vars aktie handlas på Spotlight, redovisar ett nettoresultat på 0,1 miljoner kronor (-0,8) för det fjärde kvartalet 2019. Bolagets nettoomsättning minskade till 1,4 miljoner kronor (1,6), medan de totala intäkterna uppgick till 1,7 miljoner kronor (1,8).

"En viktig effekt av ett tydligare fokus på resultatet, är samarbeten med återförsäljare för att säkra tillväxten framåt, men behålla en strikt kostnadskontroll", skriver bolagets vd Håkan Lindgren i rapporten.

Forskningsbolaget Klaria Pharma redovisar ett rörelseresultat ett rörelseresultat på -4,2 miljoner kronor (-8,1) i det fjärde kvartalet 2019. Omsättningen låg på 0,2 miljoner kronor (0). Nettoresultatet var -5,3 miljoner kronor (-8,1) motsvarande -0:17 kronor per aktie (-0:26).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -5,7 miljoner kronor (2,9) med likvida medel på 2,9 miljoner kronor (8,0) vid rapportperiodens utgång.

Enligt Klarias vd Jepser Wiklund kommer klinisk utveckling och utlicensiering att utgöra prioriterade områden under 2020.

NGM-bolaget Mediacle ökade under fjolårets fjärde kvartal sina intäkter till 8,3 miljoner kronor (1,1). På rörelseresultatnivå vände bolaget till vinst på 0,9 miljoner kronor (-0,7) medan nettoresultatet blev -0,4 miljoner kronor (-0,7).

Bolagets vd Santosh Jain skriver i rapporten att inträdet i spelstudiobranschen har öppnat upp många nya möjligheter och utgör ett perfekt komplement till Mediacles befintliga sortiment av produkter och tjänster.

"Därmed kan vi öka vår försäljning till våra befintliga kundrelationer och även attrahera nya kunder. Vi är också på väg att lansera vårt första spel under Q1 2020", skriver Mediacle-vd:n.

NGM-listade Samtrygg, som bedriver en plattform för uthyrning av bostäder, redovisar ett nettoresultat om -0,8 miljoner kronor (0,1) för det fjärde kvartalet 2019. Nettoomsättningen steg till 39,4 miljoner kronor (33,3).

"Under det fjärde kvartalet har nykundsbearbetningen visat styrka. Antal sålda hyresmånader ökade med 24 procent, och antalet stängda avtal ökade med 21 procent. Därtill har aktiviteten i plattformen varit hög under perioden. Till exempel ökade antalet besökare på hemsidan med 44 procent medan antalet aktiva bostadssökande växte med 43 procent", skriver vd Viktor Nilsson i rapporten.

"Under det fjärde kvartalet arbetade bolagets ledning och styrelse aktivt med att forma den aggressiva tillväxtplan som kommer sjösättas under 2020", heter det vidare i rapporten.

Samtrygg genomförde en nyemission om 6 miljoner kronor i januari. Enligt bolaget behövdes det för de ovannämnda planerna.

Clinical Laserthermia Systems (CLS) redovisar ett rörelseresultat på -12,9 miljoner kronor (-9,5) för det fjärde kvartalet 2019. Omsättningen låg på 0,1 miljoner kronor (0,4).

"Årets nettoomsättning påverkas av att CLS i slutet av 2019 erhöll en större order som kommer att faktureras först under 2020", skriver Lars-Erik Eriksson, vd för CLS i vd-ordet.

Nettoresultatet var -14,0 miljoner kronor (-9,5) motsvarande -1:20 kronor per aktie (-0:95).

Kassaflöde från den löpande verksamheten låg på -10,3 miljoner kronor (-7,1) med likvida medel på 5,8 miljoner kronor (24,4) vid rapportperiodens utgång.

CLS meddelade i januari att de utökar sin riktade emission till totalt cirka 12 miljoner kronor. Bolaget har även slutfört en företrädesemission om 50 miljoner kronor.

Energiföretaget Azelio redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på -53,3 miljoner kronor (-26,5).

De totala intäkterna steg till 40,3 miljoner kronor (26,0), varav den allra största delen utgjorde så kallat aktiverat arbete för egen räkning. Nettoomsättningen ökade till 0,6 miljoner kronor (0,3) och avsåg främst ökad försäljning av reservdelar från tidigare projekt.

Kostnaderna under fjärde kvartalet uppgick till 93,7 miljoner kronor (52,3). Ökningen är till stor del hänförlig till ökade råvarukostnader och konsultkostnader, enligt bolaget.

"Azelio utvecklades planenligt även under det fjärde kvartalet. Det var en intensiv period då vi tog flera viktiga steg på vår väg mot att starta volymproduktion 2021", skriver vd Jonas Eklind i bokslutsrapporten.

Företaget övervakar situationen för coronaviruset efter myndigheters rekommendationer, som för närvarande inte har någon större påverkan för bolaget, enligt bokslutsrapporten.

Spotlightbolaget IA Industriarmatur, med produkter och tjänster inom distribution, lagring och produktion av energiflöden, minskade sin omsättning i fjärde kvartalet 2019 till 9,5 miljoner kronor (15,4).

Rörelseresultat på ebitda-nivå låg på 1,7 miljoner kronor (4,9) och ebitda-marginalen var 18,5 miljoner (32,0). Nettoresultatet uppgick till 1,2 miljoner (3,5).

"Glädjande är, trots lägre försäljning och resultat än 2018, ökade bruttomarginaler vilket till stor del är hänförbart till högre andel sålda egna produkter och tjänster", skriver bolagets vd Jan-Eric Nilsson.

Under helåret 2019 blev nettoomsättningen 33,9 miljoner kronor (40,1), en minskning med 15 procent.

"Den lägre omsättningen är direkt hänförbar till bolagets dialog om ramavtal med ett flertal kunder. Och som jag nämnt i tidigare vd-brev sker ingen försäljning till kund under pågående prekvalificering eller offentlig upphandling vilket har påverkat bolagets försäljningssiffror för 2019", skriver Jan-Eric Nilsson.

Han pekar också på att IA Industriarmatur befinner sig helt i linje med sina långsiktiga mål och tillväxtstrategi och att bolagets ambition för 2020 ligger fast.

Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för 2019.

Cybersäkerhetsföretaget Advenica redovisar ett resultat efter skatt på -5,4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-15,5).

Rörelseresultatet blev -4,1 miljoner kronor (-16,1). Kvartalets omsättning ökade till 27,7 miljoner kronor (12,4).

"När 2019 nu summeras har resultatet förbättrats från två håll. Omsättningen ökade med över 25 procent samtidigt som rörelsekostnaderna sjönk jämfört med föregående år - tydliga tecken på att Advenica är på rätt väg", skriver vd Marie Bengtsson i rapporten.

Hon framhåller att försäljningstrycket fortsatte under fjärde kvartalet.

"Kostnadsmassan ökade visserligen något under fjärde kvartalet. Detta tillskrivs att bolaget rekryterade för att kunna leverera historiskt många omfattande projekt samtidigt och dessutom arbeta med nya betalda utvecklingsprojekt", skriver Marie Bengtsson.

Det NGM-listade medicintekniska bolaget Life Assays redovisar ett nettoresultat om -5,4 miljoner kronor (-24,9) för det fjärde kvartalet 2019.

Nettoomsättningen minskade till 1,2 miljoner kronor (1,6). Kassaflödet för den löpande verksamheten uppgick till -0,7 miljoner kronor (-6,2) för kvartalet. De likvida medlen vid periodens utgång var 0,4 miljoner kronor.

Life Assays har, enligt bolaget, sänkt sina kostnader för helåret med 16 procent, men inte kunnat implementera alla planerade kostnadsbesparingar.

Precisionsmedicinbolaget 2curex redovisar ett rörelseresultat på -2,0 miljoner kronor (-1,7) för det fjärde kvartalet 2019.

Bolaget saknade omsättning i linje motsvarande period föregående år. Nettoresultatet låg på -2,1 miljoner kronor (-0,5) motsvarande -0:17 kronor per aktie (-0:05).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -3,8 miljoner kronor (-3,2) med likvida medel om 33,7 miljoner kronor (20,1) vid rapportperiodens utgång.

Interventionsstudien med diagnostestet Inditreat väntas under det andra halvåret 2020 komma med resultat vid behandling av änd- och tjocktarmscancer (kolorektalcancer). Marknadslanseringen av diagnostestet är planerad till det andra halvåret 2020, i linje med tidigare meddelad plan.

Aerowash, vars aktie handlas på Spotlight, redovisar ett rörelseresultat på -9,0 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-8,8). Nettoomsättningen uppgick till 10,9 miljoner kronor (14,5).

"Till följd av ett antal förseningar i leverantörsledet så intäkts- och kostnadsförs leveransen av fyra stycken AW12 till USA på första kvartalet i 2020. Förra årets omsättning och resultat bör läsas i ljuset av detta", skriver vd Niklas Adler i bokslutet.

På torsdagen uppgav Aerowash att bolaget tecknat ett förnyat avsiktsavtal med sin amerikanska distributör US Aviation Services avseende försäljning av Aerowash tre helägda dotterbolag i USA, Sverige och Finland. Det nya avsiktsavtalet löper till den 31 maj 2020. Det förra gällde till den 28 februari.

Spotlightlistade Plejd, som utvecklar och säljer produkter inom belysning och hemautomation, redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på 1,0 miljoner kronor (-3,4). Rörelseresultatet på ebitda-nivå uppgick till 4,4 miljoner kronor (-1,2).

Nettoomsättningen ökade till 43,0 miljoner kronor (19,2) motsvarande en organisk omsättningsökning på cirka 50 procent.

"Vi avslutar året med ett mycket starkt fjärde kvartal som vi hoppas sätter tonen framöver. Vi summerar 2019 som ytterligare ett år av stark tillväxt och ökat antal installationer. Utöver organisk tillväxt har vi framförallt satsat på att bygga upp en organisation rustad för att fortsätta leverera tillväxt även på sikt", skriver vd Babak Esfahani i delårsrapporten.

Han framhåller att Plejd vände till vinst under det fjärde kvartalet, vilket bolaget också har som ambition att uppnå framåt.

"Vi ser fortfarande att vissa kvartal under 2020 kommer bli utmanande resultatmässigt men har som ambition att nå ett positivt resultat på helåret", skriver Plejd-chefen med tillägger att tillväxt fortfarande är bolagets främsta fokus.

Utvecklaren av biosimilarer, Xbrane Biopharma, redovisar ett ebitda-resultat på -37,1 miljoner kronor (-30,3) i det fjärde kvartalet 2019. Bolaget saknade omsättning under kvartalet jämfört med en omsättning på 4,9 miljoner kronor under motsvarande kvartal för ett år sedan. Nettoresultatet var -55,9 miljoner kronor (-32,4) motsvarande -5:00 kronor per aktie (-5:12).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var 6,3 miljoner kronor (37,8) med likvida medel på 164 miljoner kronor (101) vid rapportperiodens utgång.

Xbranes fas 3-studie Xplore med biosimilarkandidaten Xlucane "fortlöper enligt plan och utan några avvikande säkerhetsobservationer att rapportera", skriver Xbranes vd Martin Åmark i vd-ordet.

I februari hade över 50 procent av patienterna till studien rekryterats. De för närvarande 130 aktiva klinikerna rekryterar nu cirka 60-80 patienter per månad.

Välfärdsteknikbolaget Camanio Care redovisar ett rörelseresultat för det tredje kvartalet 2019 om -0,8 miljoner kronor (-4,4). Intäkterna uppgick till 0,5 miljoner kronor (7,3).

Likvida medel i bolaget uppgick per 31 december till 75.000 krononor (985.000).

Under hösten 2019 meddelade bolaget att det avser sälja sin nuvarande verksamhet och ändra inriktning till ett investmentbolag. Samtliga intäkter och merparten av kostnaderna under 2019, inklusive fjärde kvartalet, härrör från den sålda verksamheten, skriver bolaget.

"Vi har under kvartalet arbetat med strategin för vår ändrade inriktning. Vi räknar med att kalla till extrastämma inom kort, för att presentera vår nya inriktning", skriver vd Erik Domajnko.

Under kvartalet har bolaget administrerat överflyttningen av inkråmet till Camanio som sålts till Brighter för 17 miljoner kronor, heter det i rapporten.

Direktförsäljningsbolaget Zinzino som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat på 6,3 miljoner kronor i det fjärde kvartalet (-3,6). Rörelsemarginalen före avskrivningar blev 2,7 procent.

"Det fjärde kvartalet 2019 var betydligt starkare resultatmässigt än motsvarande kvartal 2018 vilket visar att den goda försäljningstillväxten genererar skalfördelar inom verksamheten trots de kostnadsintensiva strategiska satsningarna på digital utveckling och geografisk expansion", skriver bolaget i sitt bokslut.

De totala intäkterna i koncernen uppgick till 236 miljoner kronor, motsvarande en tillväxt på 52 procent. Tidigare har bolaget redovisat preliminära intäkter på 230 miljoner.

"Vi siktar på mer än 30 procents tillväxt för att leverera en omsättning på mer än 1 miljard kronor under 2020, och det med bättre lönsamhet än under 2019", skriver vd Dag Bergheim Pettersen.

Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 18,9 miljoner kronor (10,2) och likvida medel på balansdagen uppgick till 76,8 miljoner (45,5).

Miljöteknikbolaget Scandinavian Enviro Systems, verksamt inom återvinning av däck, rapporterar ett resultat efter skatt om -13,1 miljoner kronor (-10,8) för det fjärde kvartalet 2019. Nettoomsättningen uppgick till 0,6 miljoner kronor (0,3).

"Under kvartalet har kontakterna med oljebranschen intensifierats och vi ser stora möjligheter för vår återvunna olja", skriver bolaget, som menar att intresset för återvunna material har blivit allt mer attraktiva på marknaden.

"Ambitionen är att förädla vår återvunna olja till produkter med stora användningsområden, som bas-, hydraul- och smörjoljor", fortsätter bolaget.

Enviro avser att vara delägare i framtida anläggningar och behöver därför göra grundliga analyser inför nya etableringar, vilket tenderar att dra ut på tiden.

"Som ett litet bolag med begränsade resurser måste vi också finna kreativa finansieringslösningar", konstaterar vd Thomas Sörensson.

Lojalitetsbolaget Awardit, vars aktie handlas på First North, redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på 6,1 miljoner kronor (11,8).

Nettoomsättningen steg till 105 miljoner kronor (93) medan rörelseresultatet däremot minskade till 10,1 miljoner kronor (16,3).

"Årets fjärde kvartal har historiskt sett varit av stor betydelse för vår koncern, så även 2019. Omsättningen i fjärde kvartalet ökade med 13 procent till 105,4 miljoner kronor. Ebita för perioden sjönk däremot med 12 procent till 18,2 miljoner kronor vilket kan förklaras av icke återkommande kostnader för kundbonus och IFRS-konsulter på cirka 1,3 miljoner kronor, dåligt tajmade kampanjer i kunders program samt ett större inslag av digitala värdebevis (med lägre marginal) i försäljningen", skriver vd Henrik Olander i bokslutsrapporten.

"Sammanfattningsvis kan jag konstatera att fjärde kvartalet 2018 överträffade vi våra egna interna mål medan vi fjärde kvartalet 2019 missade dem med cirka 10 procent", fortsätter Henrik Olander.

Styrelsen föreslår en utdelning för helåret 2019 på 2:25 kronor per aktie (2:20).

Forskningsbolaget Vicore Pharma redovisar ett resultat efter skatt på -27,6 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-13,7). Resultatet per aktie uppgick till -0:60 kronor (-0:42).

Bolaget saknade omsättning för kvartalet. Under motsvarande period föregående år var omsättningen 0,1 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev -30,2 miljoner kronor (-13,6), medan resultatet före skatt uppgick till -27,8 miljoner kronor (-13,7).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -24,8 miljoner kronor (-25,6) med likvida medel om 188 miljoner kronor (225) vid rapportperiodens utgång. Vicore Pharma hade även kortfristiga placeringar om 77,0 miljoner kronor (0).

"Under det fjärde kvartalet och inledningen av 2020 pågick arbetet med våra två fas 2-studier inom ramen för VP01-projektet intensivt", skriver Vicores vd Carl-Johan Dalsgaard i vd-ordet.

Studien vid behandling av idiopatisk lungsjukdom (IPF) har modifierats för att ge ett starkare statistiskt underlag, ge bättre förutsättningar vid patientrekrytering samt för att minska antalet patienter som krävs och därmed potentiellt förkorta studietiden.

I stället för en blindad placebokontrollerad tremånadersstudie kommer Vicore genomföra en sexmånadersstudie som jämför lungvolymen enligt effektmåttet FVC. Måttet uppges vara väldokumenterat, där en sjukdomens minskning av lungvolymen ligger på cirka 120 milliliter per sexmånadersperiod.

H&D Wireless ökade under det fjärde kvartalet 2019 sin externa nettoomsättning till 8,0 miljoner kronor (1,1). Rörelseresultatet försvagades dock till -9,9 miljoner kronor (-7,0), enligt bolagets bokslutskommuniké. Nettoresultatet blev -10,3 miljoner kronor (-7,0).

"Utvecklingsfasen för den pilot som vi genomfört med ett stort svenskt, icke namngivet, industriföretag i löpande produktion, är nu klar och rapporten skriven. Rekommendationen från rapporten är att gå i kommersiell drift samt integrera mot befintliga system. Vi avvaktar därför en upphandling av 'Track & Trace' vilket motsvarar vår 'GEPS for Industry' och är glada över det lyckade omdömet i rapporten", skriver H&D Wireless vd Pär Bergsten i rapporten.

Pär Bergsten skriver vidare att säljcykeln för de betydande projekt bolaget har arbetat med tagit längre tid än beräknat, samtidigt som H&D Wireless kommit längre än tidigare i sina kundprojekt.

Rymdteknikbolaget Gomspace redovisar en kraftig ökning av orderingången i det fjärde kvartalet 2019, jämfört med samma kvartal ett år tidigare. Rörelseresultatet var fortsatt negativt, men mindre så än tidigare.

"I det fjärde kvartalet 2019 började vi visa framsteg igen efter att vi genomfört ett stort kostnadsreduktionsprogram till följd av förlusten av den stora Sky and Space Global-ordern", kommenterar vd Niels Buus i bokslutsrapporten.

Gomspace har under året minskat personalstyrkan med mer än 100 personer och sänkt kostnaderna med 60 miljoner kronor, uppger bolaget.

I Det fjärde kvartalet uppgick orderingången till 89,4 miljoner kronor (19,5). Nettointäkterna minskade dock något till 38,4 miljoner kronor (40,2). Rörelseresultatet blev -16,6 miljoner kronor (-44,5).

First North-listade Scout Gaming, som levererar olika lösningar till bettingbolag och media, redovisar intäkter om 10,0 miljoner kronor (4,6) för det fjärde kvartalet.

Ebitda-resultatet förbättrades till -8,1 miljoner kronor (-15,8) samtidigt som nettoresultatet för perioden landade på -13,3 miljoner kronor (-17,8).

"Vi är i ett läge där vi har både positivt operativt kassaflöde och positivt ebitda-resultat inom räckhåll men där vi också ser väldigt stora tillväxtmöjligheter", skriver bolagets vd Andreas Ternström i rapporten.

Anoto, som tillverkar digitala läspennor, redovisar ett resultat efter skatt på -25,3 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-117).

Rörelseresultatet uppgick till -14,4 miljoner kronor (-122). På ebitda-nivå uppgick resultatet till -6 miljoner kronor (-39). Nettoomsättningen uppgick till 31,3 miljoner kronor (27,0).

"Intäkternas återhämtning hänför sig i huvudsak till kvalitetsförbättringar av hårdvara och programvara efter den kommersiella lanseringen av en ny penna och ny programvara", skriver bolagets vd Joonhee Won i rapporten.

Anoto räknar med att de flesta av bolagets befintliga affärsverksamheter kommer att vara lönsamma under 2020, vid sidan av utbildningslösningen Kait.

Det skriver bolagets avgående vd Joonhee Won i bokslutsrapporten.

"Kait kräver betydande investeringar och förväntas ådra sig fortsatta förluster. Först och främst kräver Kait kontinuerlig produktförbättring och -utveckling. Vidare är kostnaderna för marknadsföring och försäljning nära knutna till verksamhetens framgång", skriver han.

Joonhee Won förtydligar att ju bättre Kait presterar i lanseringsfasen desto större ekonomiska förluster kommer att uppstå under den inledande perioden.

Under det fjärde kvartalet uppgick resultatet för Kait till -6 miljoner kronor på ebitda-nivå.

Fastighetsbolaget Trianon ökade under det fjärde kvartalet sitt förvaltningsresultat till 45,3 miljoner kronor (29,5). Driftsöverskottet steg till 75,3 miljoner kronor (54,4), framgår det av bokslutskommunikén.

Hyresintäkterna steg till 121 miljoner kronor under kvartalet (92,8). Vid årsskiftet var Trianons uthyrningsgrad 94 procent. Periodens resultat blev 124 miljoner kornor (68,7) och resultatet per aktie 3:77 kronor (1:89).

"Det faktum att förvaltningsresultatet hade en större procentuell ökning än hyresintäkterna visar att vi har en god kostnadskontroll. Ökningen av förvaltningsresultatet ligger högt över målet om en årlig ökning på 12 procent", skriver Trianons vd Olof Andersson i rapporten.

Trianon-vd:n skriver vidare att bolaget siktar på ett listbyte för sin aktie under 2020, från First North Premier Growth Market till Nasdaq Stockholms huvudmarknad.

Whiskybolaget Mackmyra, listat på First North, redovisar ett resultat efter skatt på -3,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-2,8). Resultatet per aktie uppgick till -0:15 kronor (-0:20).

Rörelseresultatet blev -0,4 miljoner kronor (-0,2). Nettoomsättningen exklusive alkoholskatt uppgick till 29,1 miljoner kronor (28,4).

Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för 2019.

Next Games, som utvecklar mobilspel och som är noterat på Helsingforsbörsen, redovisar intäkter på 15,5 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2019 (24,8). Det justerade rörelseresultatet var -2,2 miljoner euro (-9,7).

ARPDAU, ett nyckeltal som visar den genomsnittliga totala intäkten per daglig aktiv spelare, steg till 0:29 euro i kvartalet (0:27). För spelet The Walking Dead: No Man's Land låg ARPDAU oförändrat på 0:25 euro medan The Walking Dead: Our World noterade en ökning till 0:38 euro (0:28).

I sina utsikter uppger bolaget att intäktstillväxten väntas bli måttlig 2020, möjligtvis med en viss potential mot slutet av året. Intäkterna från befintliga spel väntas vara oförändrade eller minskande.

Next Games förlagsverksamhet väntas redovisa ett fortsatt positivt ebitda. Under 2019 levererade denna del ett ebitda på +1,5 miljoner euro.

Bemanningsbolaget Veteranpool, listat på Spotlight, redovisar ett nettoresultat på 6,5 miljoner kronor (4,4) för det fjärde kvartalet 2019.

Nettoomsättningen uppgick till 72,0 miljoner kronor (78,3).

"Det fjärde kvartalet präglades av minskade volymer för det stora enskilda uppdraget samtidigt som övriga affärer inte växte i en omfattning som kompenserade för minskningen", skriver Mats Claesson, vd för bolaget.

"För att på ett bättre sätt kunna ta hand om alla kundförfrågningar har en aggressiv rekryteringsplan lanserats med målsättningen att rekrytera fler än 2.500 nya medarbetare under 2020. Ambitionen är att öka tillsättningsgraden, skapa bättre kundupplevelse genom snabbare responstider samt hantera ökade volymer", uppger Mats Claesson

NGM-noterade Transiro redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på 2,6 miljoner kronor (-0,4).

De totala intäkterna ökade till 8,0 miljoner kronor (3,9), varav nettoomsättningen steg till 3,4 miljoner kronor (0,8). Rörelseresultatet ökade till 2,6 miljoner kronor (-0,3). Siffrorna för 2018 avser endast Transiro International exklusive Transiro Retail (Sindas Informationssystem AB).

Styrelsen föreslår att utdelning inte lämnas för verksamhetsåret 2019.

"Från och med januari 2020 är verksamheten uppdelad i tre dotterbolag med egen budget och resultatansvar. Det kommer ge alla bolagets intressenter en tydligare bild över verksamheten och var och hur vi tjänar pengar", skriver vd Johan Eriksson i bokslutsrapporten.

Gamingbolaget Gaming Corps redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) för det fjärde kvartalet 2019 på -2,7 miljoner kronor (-4,1).

De totala intäkterna sjönk till 3,3 miljoner kronor (3,8), varav nettoomsättningen minskade till 1,6 miljoner kronor (3,7).

Nettoresultatet sjönk till -2,7 miljoner kronor (-8,5).

"Finansiellt innebär kvartalet likt det förra inga större överraskningar utan vi är fortsatt i början av att etablera en helt ny ekonomisk grund för bolaget. På kostnadssidan syns effekterna av kostnadsbesparingen det innebar att skifta produktionen från Austin till Malta där den månatliga kostymen minskat", skriver vd Juha Kauppinen i bokslutsrapporten.

Den norska fintech-koncernen Infront, där bland annat Nyhetsbyrån Direkt ingår, redovisar intäkter om 28,5 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2019 (7,3).

Intäktsökningen beror främst på att det förvärvade tyska bolaget VWD Group ingår i siffrorna för det fjärde kvartalet i år. Intäktsbidraget från VWD var 18,7 miljoner euro under det fjärde kvartalet 2019.

Det justerade ebitda-resultatet var 4,8 miljoner euro (1,3). Även här bidrog det tyska förvärvet i kombination med Infront Italia.

Det rapporterade ebitda-resultatet uppgick till 6,3 miljoner euro (0,8). I det rapporterade resultatet ingår en återföring om 1,6 miljoner euro relaterad till ändringar i ett tidigare bonusprogram inom tyska VWD.

I juni 2019 slutfördes förvärvet av tyska VWD, som är en leverantör av tjänster och informationssystem för finansmarknaderna. Affären, som är den största för Infront hittills, offentliggjordes i april 2019.

Byggmästare Anders J Ahlström hade under årets fjärde kvartal intäkter från avtal med kunder på 62,6 miljoner kronor (63,6).

Resultatet per aktie för kvarvarande verksamhet uppgick till 4:83 kronor (-4:23) och det justerade substansvärdet ökade 7,4 procent till cirka 170 kronor per aktie vid periodens utgång.

För de noterade portföljbolagen var det justerade substansvärdet vid årsskiftet 392 miljoner kronor, medan det för de onoterade portföljbolagen var 140 miljoner kronor. I likviditetsförvaltning fanns 600 miljoner kronor.

Oljebolaget Maha Energys intäkter uppgick till 13,7 miljoner dollar i det fjärde kvartalet 2019 (12,6). Ebitda-resultatet landade på 8,4 miljoner dollar (8,5) och nettoresultatet blev 2,7 miljoner dollar (18,3, inklusive engångspost om 12,1 miljoner).

"Det fjärde kvartalet och slutet på 2019 markerade början på en ny era för bolaget. Maha är nu tydligt etablerat som ett framgångsrikt producerande bolag med två utmärkta oljefält i Brasilien", skriver vd Jonas Lindvall i bokslutsrapporten.

Bolaget börjar nu sikta på fortsatt expansion och någon brist på möjligheter råder inte, menar vd:n.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -