Mastercard sänker prognos pga corona

Börs Det amerikanska kreditkortsbolaget Mastercard sänker sin intäktsprognos på grund av konsekvenser av coronavirusets framfart.

Det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut natten mot tisdagen svensk tid.

Bolaget bedömer nu att tillväxten i det första kvartalet kommer att bli 2-3 procentenheter lägre än vad bolaget prognosticerade i samband med rapporten i slutet av januari. Mastercard spår nu att intäktstillväxten kommer att uppgå till 9-10 procent i det första kvartalet (i fast valuta och exklusive förvärv).

Mastercard skriver att de fundamentala affärsvillkoren är fortsatt starka, men att resandet mellan olika länder, och i viss mån även den internationella e-handeln, påverkas av Coronaviruset.

Betalningsbolaget skriver även att det i nuläget finns många oklara faktorer vad gäller corona-situationens varaktighet och magnitud och bolaget försäkrar att det bevakar utvecklingen noga.

Financial Times skriver apropå prognossänkningen att Mastercard inte har någon betalningsverksamhet i Kina, men att bolaget har ett samarbete med de kinesiska marknadsledarna på området, Tencent och Ant Financial, som låter kineser använda Mastercards infrastruktur när de reser utanför Kina.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -