Därför sänkte DNB Evolution Gaming

Börs Evolution Gamings framgång på den globala spelmarknaden saknar motstycke, men konsensusestimaten och värdering har nu kommit ikapp. enligt DNB Markets.

Det skriver DNB Markets i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen sänker DNB rekommendationen till behåll från köp. Samtidigt höjs riktkursen till 415 kronor, från tidigare 330.

Den höjda riktkursen motiveras av höjda estimat för bolagets ebitda-resultat för 2020 efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

"Tillväxtutsikterna ser fortsatt positiva ut, drivet av en dominant marknadsposition, överlägsen produkt, makt att sätta priset, begränsad konkurrens, global expansion, omreglering i USA samt en snabbt växande kassa som ökar chanserna till återköp (av aktier)", skriver DNB i analysen.

Sedan årsskiftet har aktien stigit över 45 procent och det senaste året är aktien upp nära 200 procent, därför är en nedgradering till behåll motiverad, trots bolagets fortsatt goda utsikter, menar DNB.

I den inledande handeln på tisdagen handlades Evolution Gamings aktie till omkring 415 kronor, en uppgång med 2 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -