Rapportfloden: Blandade resultat

Q4 Rapporterna fortsätter att strömma in, Stillfront och Embracer finns bland bolagen som rapporterar sina bokslut idag.

First North-listade assistansbolaget Livihop redovisar för det fjärde kvartalet 2019 en ökad omsättning till 138 miljoner kronor (112).

Tillväxten är till stor del på grund av förvärv, uppger bolaget.

Ebitda-resultatet uppgick till 1,3 miljoner kronor (-6,1) och resultatet före skatt låg på -5,7 (-9,5).

Kassaflödet efter förändring av rörelsekapitalet minskade till -12,7 miljoner kronor (-4,3).

Solenergiföretaget Midsummer, vars aktie handlas på Nasdaq First North, redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på -21,1 miljoner kronor. Inget utfall för jämförelseperioden anges. De totala intäkterna var 32,7 miljoner kronor, varav nettoomsättningen uppgick till 28,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet blev -16,0 miljoner kronor.

Det negativa kvartalsresultatet beror på lägre intäkter från maskinförsäljning jämfört med föregående år, samtidigt som kostnaderna har ökat i samband med produktionsstarten av Midsummers nya produktionslina för solpaneler, skriver bolaget.

Dollarns försvagning under det fjärde kvartalet gav även en negativ resultatpåverkan om 5,5 miljoner på kvartalet eftersom avtalstillgångarnas värde i kronor minskade med detta belopp.

Vd Sven Lindström skriver i rapporten att han i början av januari besökte flera maskinkunder i Kina som bekräftade att de kunde börja leverera solpaneler som en del i att möta bolagets omedelbara behov. Dessa leveranser, som var planerade till början av februari, är för tillfället fördröjda på grund av det nya corona-viruset.

Ferroamp, som säljer lösningar för energi- och effektoptimering till fastighetsägare, redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på -7,0 miljoner kronor (-2,7).

De totala intäkterna steg till 21,3 miljoner kronor (11,6), varav nettoomsättningen ökade med 158 procent till 18,9 miljoner kronor (7,3) medan aktiverat arbete för egen räkning sjönk till 2,4 miljoner kronor (5,9).

"Av kvartalets nettoomsättning är 5 miljoner kronor av engångskaraktär härrörande från fakturering av Vattenfallprojektet samt stora leveranser relaterade till batteribidraget (på grund av osäkerhet om dess förlängning)", skriver Ferroamp i bokslutsrapporten.

"Det negativa resultatet är enligt plan och en konsekvens av bolagets expansiva satsning på industrialisering av produktsortimentet med kostnader för att lägga ut SSOer och ESOer till externa leverantörer, förstärkning på personalsidan samt övriga satsningar på forskning och utveckling", uppger bolaget vidare.

Teknikbolaget Gogo Lead Tech, som är verksamt inom prestationsbaserad marknadsföring och som listades på Spotlight den 18 december 2019, redovisar totala intäkter om 0,1 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019.

Resultatet före skatt uppgick till - 1,4 miljoner kronor.

"Vi har under det gångna året valt att fokusera på att bygga bolagets fundament för att skapa de bästa förutsättningar att fortsätta utvecklas", skriver bolaget vd Christian Kronegård.

Aktien i Gogo gick upp med 139 procent den 14 februari, vilket föranledde bolaget att skicka ut ett pressmeddelande med budskapet att det inte fanns någon information som kunde förklara uppgången.

First North-listade IT-konsultbolaget CAG redovisar en minskad omsättning till 133 miljoner kronor (134) och ett lägre ebita-resultat på 10,5 (14,2) för det fjärde kvartalet 2019. Resultatet efter skatt minskade till 7,1 miljoner kronor (12,4). En del av förklaringen är att en av bolagets största kunder drog ner utvecklingstakten med en omorganisation.

"Marknadsläget har förbättrats sedan inbromsningen i tredje kvartalet och affärsläget är stabilt, men högtrycket som rått de senaste åren är något avmattat", skriver bolagets vd Åsa Landén Ericsson.

Väsentliga händelser under kvartalet var att CAG tecknade ett partneravtal med testplattformsleverantören Tricentis. Detta, enligt bolaget, gör att CAG och Tricentis blir en stark spelare på marknaden för testautomatisering.

En annan väsentlig händelse är att bolaget tilldelades ramavtal med Riksgälden för leverans av tjänster kring portföljshanteringssystemet SIMCorp Dimension. Avtalet gäller i maximalt fyra år och träder i kraft 1 januari 2020.

Styrelsen föreslår en utdelning för 2019 om 2:90 kronor per aktie (2:60).

Saxlunds nettoomsättning uppgick till 48 miljoner kronor (51,6) under det fjärde kvartalet medan rörelseresultatet blev -0,4 miljoner kronor (-5,4). Resultatet är belastat med fasta kostnader som avvecklats med cirka en halv miljon kronor.

"2019 ser ut att ha varit vändningen för Saxlund med en enorm resultatförbättring och lägre kostnadsbas. Koncernen har förbättrat rörelseresultatet för kvartalet i jämförelse med 2018 med 4.942 tusen kronor och i jämförelse med föregående kvartal med 5.488 tusen kronor, och trenden är fortsatt god", skriver vd Stefan Wallerman i rapporten.

Hövding, som tillverkar krockkuddehjälmen med samma namn som bolaget och som är listat på First North, redovisar ett rörelseresultat (ebitda) på -9,2 miljoner kronor (-10,1) för det fjärde kvartalet 2019. Omsättningen blev 46,5 miljoner kronor (29,4).

Antal sålda Hövdingar under det fjärde kvartal ökade till 28.551, en uppgång på 50 procent. Den nya versionen, Hövding 3, har mottagits "väldigt väl", uppger bolaget. Enligt vd Fredrik Carling inger det fjärde kvartalets omsättningsökning självförtroende då bolaget nu går in i 2020 med en målsättning om att uppnå sitt omsättningsmål om 250 miljoner kronor samt positivt rörelseresultat under året.

"Som indikerat tidigare påverkas den viktiga bruttomarginalen även under fjärde kvartalet av kostnader i relation till de första månadernas lansering. Den enskilt mest kostsamma aktiviteten under kvartalet har varit behovet av flygfrakt", skriver vd:n i rapporten.

Under 2020 planeras enligt bolaget ytterst begränsade volymer fraktas via flyg och istället gå med båt som är väsentligt mer effektivt både från kostnads- och miljöperspektiv. Utöver det arbetar Hövding löpande med att öka marginalen genom högre genomsnittspris, färre reklamationer samt ännu kostnadseffektivare inköp.

First North-listade färgteknikbolaget I-Tech ökade sin omsättning för det fjärde kvartalet 2019 till 14,6 miljoner kronor (10,8). Även rörelseresultatet ökade, till -0,9 miljoner kronor (-2,9). Resultatet efter skatt ökade till 14,4 miljoner kronor (-3,0). Där sticker posten skatt på årets resultat ut, vilken blev en intäkt på 15,5 miljoner kronor (0).

"Då bolaget nu finner sig en position där det är sannolikt att bolaget i framtiden kommer utnyttja upparbetade underskottsavdrag redovisas dessa i enlighet med K3:s regelverk", skriver bolaget i rapporten.

I-Techs vd Philip Chaabane konstaterar att bolaget redovisat ett positivt ebitda under de tre senaste kvartalen och därmed för helåret. Det är femte kvartalet i rad där omsättningen ökar.

"Vi ligger därmed i linje med och till och med något före, de utfästelser kring lönsamhet och tillväxt som vi gjorde i samband med vår börsintroduktion", fortsätter Philip Chaabane.

Läkemedelsföretaget Neurovive hade ett resultat före skatt om -27,1 miljoner kronor (-20) under det fjärde kvartalet 2019. Bolaget meddelade även under morgonen att det föreslår en företrädesemission om 74 miljoner kronor.

"Vi fokuserar nu helt och fullt på att ta KL1333 vidare i klinisk utveckling samt att förbereda NV354 för kliniska studier", skriver vd Erik Kinnman.

First North-listade Confidence hade en nettoomsättning på 21,0 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2019, ned från 29,5 miljoner motsvarande period 2018.

Rörelseresultatet blev -4,4 miljoner kronor (-3,0) varar affärsområdenas rörelseresultat uppgick till -2,9 miljoner kronor (-1,3). Periodens kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -3,8 miljoner kronor (-3,5).

Affärsområde Säkerhet & Brand redovisar en omsättning om 17,7 (26,0) MSEK för fjärde kvartalet med ett operativt resultat (ebitda) om -2,5 miljoner kronor (-0,6).

"Senarelagda projektstarter och fördröjningar i projekt har påverkat omsättningen negativt med cirka 7 miljoner kronor som istället kommer genera intäkter under första halvåret 2020", skriver Confidence.

Affärsområde Lås hade en omsättning om 3,3 miljoner kronor (3,7) under det fjärde kvartalet med ett positivt operativt resultat (ebitda) om 0,6 miljoner kronor (-0,1).

Samhällsfastighetsbolaget SBB:s hyresintäkter steg till 596 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2019 (453).

Driftöverskottet blev 362 miljoner kronor (274) och förvaltningsresultatet uppgick till 137 miljoner (28). Efter skatt blev resultatet 1.287 miljoner kronor (691).

Styrelsen föreslår utdelning om 0:60 kronor per stamaktie A och B (0:25) samt en utdelning om 2:00 kronor per stamaktie D (2:00).

Gamingbolaget Qiiwi redovisar en omsättning för det fjärde kvartalet 2019 på 12,3 miljoner kronor (2,8). Rörelseresultatet före avskrivningar (ebitda) uppgick till 1,6 miljoner kronor (-0,3).

"Den fortsatt goda utvecklingen under det fjärde kvartalet för speltiteln Wordington samt en lyckad start på den globala mjuklansering för speltiteln Hell's Kitchen har resulterat i en stark omsättningstillväxt med positivt ebitda, nettoresultat och kassaflöde", skriver bolaget i sitt bokslut.

Wordington har befunnit sig i en global mjuklansering sedan slutet av april 2019 och i december passerades tre miljoner registrerade spelare. Qiiwi kommer fortsatt att ansvara för marknadsföring och publicering av speltiteln med målsättningen "att markant växa" speltitelns spelarbas och intäkter framöver.

Hell's Kitchen inledde sin globala mjuklansering i november i fjol. Spelet finns nu tillgängligt för nedladdning i samtliga länder på plattformarna Apple App Store, Google Play och Amazon App Store. Speltiteln har tidigare enbart varit tillgänglig i Australien, Kanada och Nya Zealand och där uppvisat starka nyckeltalsresultat vilket öppnat upp för att nu inleda den globala mjuklanseringen, skriver Qiiwi.

"Hell's Kitchen har haft en fortsatt bra utveckling under januari där speltiteln bidrog med cirka 2,6 miljoner kronor i omsättning och vi ser en fortsatt mycket positiv effekt av ökad marknadsföring i USA", skriver vd Erik Dale Rundberg.

Sintercast, som levererar processtyrningssystem för produktion av kompaktgrafitjärn, hade en omsättning på 29,3 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2019 (24,6).

Rörelseresultatet blev 3,8 miljoner kronor (7,5), påverkat av icke återkommande kostnader på 4,9 miljoner kronor. Resultat efter skatt uppgick till 11,6 miljoner kronor (10,2), motsvarande 1:60 kronor per aktie (1:40). Kassaflödet från verksamheten blev 7,2 miljoner kronor (4,0) Kvartalsproduktionen steg 19 procent.

Styrelsen föreslår en ordinarie utdelning på 4:50 kronor per aktie (3:50) och en extra utdelning på 2:25 kronor per aktie (1:50).

Sintercasts utsikter för installationer överstiger 15 miljoner kronor 2020. 2019 mottogs beställningar på System 4000 Plus-installationer till både det nya Scania-gjuteriet i Sverige och till gjuteriet vid First Automobile Works (FAW) i Kina.

"Tack vare dessa beställningar och den pågående kunddemonstrationen av ett komplett System 4000 vid WHB-gjuteriet i Brasilien - med köpoption under andra kvartalet - är Sintercast i position att sätta rekord för installationsintäkter andra året i rad", skriver vd Steve Dawson i rapporten.

Scania-installationen är planerad till mitten av 2020 med initial produktion av motorkomponenter för tunga fordon. Produktionen påbörjas före årsskiftet och beräknas öka över en period på tre till fem år, vilket kan ge möjliga tillkommande intäkter på 20 miljoner kronor, skriver Sintercast.

FAW-installationen är även den planerad till mitten av 2020 med produktionsstart av cylinderblock för tunga fordon före årsskiftet.

Det danska affiliatebolaget Better Collective redovisar ett justerat ebitda-resultat på 7,1 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2019 (5,4). Nettoomsättningen ökade till 19,6 miljoner euro (12,1). Den organiska tillväxten var 24 procent (-9).

Rörelseresultatet blev 5,5 miljoner euro (4,2) medan resultatet före skatt uppgick till 4,4 miljoner (4,1). Resultatet efter skatt steg till 3,3 miljoner euro (3,1) och resultatet per aktie uppgick till 0:07 euro (0:07).

Ingen utdelning föreslås för helåret 2019, i likhet med året innan.

"I fjärde kvartalet levererade Better Collective de högsta intäkterna och den högsta operationella intjäningen i bolagets historia, trots mycket låga sportboksmarginaler under kvartalet. Å andra sidan var fjärde kvartalet ett säsongsmässigt starkt kvartal med hög spelaraktivitet, inklusive stora events såsom europeiska fotbollsturneringar, NFL och kvalet till EM 2020", skriver Better Collectives vd Jesper Søgaard som uppger sig vara nöjd över att bolaget levererade i linje med sina finansiella mål för helåret.

First North-bolaget Raketech, verksamt inom affiliate-tjänster inom sportspelsmarknaden, redovisar totala intäkter om 5,8 miljoner euro (7,6). Intäkterna är i linje med de besked som bolaget gav i en vinstvarning den 8 januari.

Bolagets justerade ebitda-resultatet för det fjärde kvartalet var 2,0 miljoner euro, och även det är i linje med de preliminära beskeden.

"Det fjärde kvartalet inleddes svagt, vilket var en besvikelse och något överraskande då det sista kvartalet normalt sett är årets starkaste", skriver bolagets vd Oskar Mühlbach.

"Vi svarade på den tröga inledningen, bland annat genom att initiera och genomföra en rad riktade betalda mediasatsningar, noggranna revisioner av våra hemsidor, skräddarsydda kampanjer för enskilda operatörer samt förbättringar av våra algoritmer. Detta, i kombination med en något gynnsammare marknadsutveckling, resulterade i en stark avslutning på kvartalet" beskriver han vidare.

Satelitbolaget Ovzon redovisar ett nettoresultat på 13,7 miljoner kronor (3,1) för det fjärde kvartalet 2019. Omsättningen steg till 65 miljoner kronor (53).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick för helåret till 9,6 miljoner kronor (-60,5) och för det fjärde kvartalet till 3,6 miljoner (-24,3).

"De verkligt viktiga framstegen under 2019 är att vi lagt grunden för ytterligare tillväxt för bolaget. Under året slutförde vi finansieringen om totalt 1,5 miljarder kronor för vår första egna satellit, Ovzon 3. Satelliten som nu är under produktion hos vår partner Maxar kommer enligt plan att skjutas upp under senare delen av 2021", sammanfattar vd Magnus René.

Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2019.

"Under 2020 bedömer bolaget att marknaden för satelitkommunikationstjänster som kräver hög mobilitet och prestanda kommer fortsätta utvecklas positivt", skriver Ovzon i rapporten.

Fastighetsbolaget John Mattsons hyresintäkter uppgick till 64,8 miljoner kronor i det fjärde kvartalet (61,4). Driftöverskottet blev 40,2 miljoner kronor (27,4).

Förvaltningsresultatet uppgick till 19,8 miljoner kronor (3,4). Förvaltningsresultatet har under perioden inte belastats av några kostnader av engångskaraktär men jämförelseperioden tyngdes av engångskostnader på 9,1 miljoner kronor kopplat till genomförd börsnotering.

Värdeförändringarna för fastigheter uppgick till 106 miljoner kronor (2,6), och värdeförändringarna för räntederivat uppgick till 36,3 miljoner kronor (-6,1).

Periodens resultat efter skatt uppgick till 126 miljoner kronor (-6,0), motsvarande 3:75 kronor per aktie (-0:18). Investeringarna under kvartalet uppgick till 30,2 miljoner kronor (56,5).

Styrelsen föreslår årsstämman att ingen utdelning ska lämnas för räkenskapsåret 2019.

Fastighetsvärdet per 31 december 2019 var 6,4 miljarder kronor. Bolagets mål är att värdet av koncernens fastigheter ska uppgå till minst 10 miljarder kronor vid utgången av 2023.

Specialistläkemedelsbolaget Karo Pharma redovisar ett justerat ebitda-resultat 151 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (165). Nettoomsättningen uppgick till 649 miljoner kronor (463).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -10,8 miljoner kronor (28,2). De likvida medlen uppgick vid periodens utgång till 249 miljoner kronor (399).

"Försäljningen ökade med 40 procent jämfört med föregående år under kvartalet och med 18 procent på helåret. Som tidigare nämnts konsoliderades Trimbkoncernen från den 12 september vilket bidrog till försäljningsökningen under fjärde kvartalet. Kvartalets resultat påverkades negativt av reducerad bruttomarginal vilket kommer från ofördelaktig produktmix och engångskostnader relaterat till förvärvet av Trimb", skriver bolaget i sitt bokslut.

GHP Specialty Care meddelar att försäljningsintäkterna ökade till 373 miljoner kronor (336). Den organiska tillväxten uppgick till 6,8 procent (14,6).

Ebitda-resultatet ökade till 41,3 miljoner kronor (35,6) och ebitda-marginalen blev 11,1 procent (10,6). Rörelseresultatet ebit blev 17,8 miljoner kronor (28,3) och ebit-marginalen uppgick till 4,8 procent (8,4). Resultat efter skatt uppgick till 13,1 miljoner kronor (20,0) motsvarande 0:16 kronor per aktie (0:27).

En utdelning om 0:30 kronor per aktie föreslås för helåret 2019 (0:30).

NCAB, som säljer mönsterkort, redovisar ett resultat efter skatt på 31,7 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (34,7). Resultatet per aktie uppgick till 1:88 kronor (2:06). Jämförelseperioden innehöll en positiv post för aktiverade skatteavdrag.

Nettoomsättningen ökade med 4 procent till 422 miljoner kronor (407). I US-dollar var nettoomsättningen oförändrad. Orderingången ökade med 1 procent till 480 miljoner kronor (475). I US-dollar minskade orderingången med 5 procent.

Ebita-resultatet uppgick till 41,2 miljoner kronor (36,0), motsvarande en ebita-marginal om 9,7 procent (8,9). Ebita belastas av 2,2 miljoner kronor för förvärvskostnader för Altus-PCB. Rörelseresultatet uppgick till 40,7 miljoner kronor (34,9) och rörelsemarginalen steg till 9,6 procent (8,6).

En utdelning om 4:75 kronor per aktie föreslås för helåret 2019 (4:50).

Spelutvecklaren Stillfront redovisar ett justerat ebitda-resultat på 209 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019. Motsvarande kvartal året innan uppgick ebitda-resultatet till 160 miljoner.

Jämförelsestörande poster uppgick till -5 miljoner kronor (-5) och avskrivningar av förvärvsrelaterade poster uppgick till 38 miljoner (-9). Rörelseresyultatet (ebit) blev 135 miljoner kronor (123). Nettoomsättningen i kvartalet blev 551 miljoner kronor (366).

Stillfronts kundbetalningar steg med 49 procent i det fjärde kvartalet till 537 miljoner kronor. Bakom ökningen ligger främst en stark utveckling i Big Farm: Mobile Harvest, Nida Harb 3 samt tillväxt i mellanstora spel såsom Supremacy 1914. Dessutom har förvärvade Kixeyes fyra spel adderats till portföljen.

Kundbetalningar definieras som intäkter exklusive omräkningsjusteringar enligt IFRS samt andra spelrelaterade intäkter såsom till exempel annonsintäkter.

Stillfronts andel mobila intäkter under fjärde kvartalet var 54 procent jämfört med 56 procent i tredje kvartalet 2019. Under det fjärde kvartalet mjuklanserades EMPIRE: Age of Knights globalt på alla mobila plattformar.

Gamingbolaget Embracer redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) på 518 miljoner kronor för det tredje kvartalet (oktober-december) i det brutna räkenskapsåret 2019/2020 (326).

Enligt Bloomberg News samanställning av sex analytikers estimat väntades ett ebitda-resultat på 473. Nettoomsättningen uppgick till 1.509 miljoner kronor (1.381), mot förväntade 1.428 miljoner.

Enligt bolaget drevs tillväxten främst av en stabil katalogförsäljning från titlar som Metro Exodus, Wreckfest och Satisfactory, samt av lanseringen av Darksiders Genesis och Shenmue III.

Försäljningen inom affärsområdet Partner Publishing/Film minskade på grund av att det saknades större lanseringar under kvartalet. Affärsområdet utvecklades trots detta bättre än vad bolaget räknat med tack vare att Filmverksamheten gick starkt. Bakom utvecklingen låg Koch Medias distribution av den tyska versionen av den Oscar-vinnande filmen Parasit.

 Embracer kan fortfarande inte säga när Biomutant kommer att lanseras, ett spel som ursprungligen var tänkt att släppas under 2018.

"Den ständiga frågan är när Biomutant kommer att lanseras, och där blir vi tyvärr fortfarande svaret skyldiga. Teamet är litet, cirka 20 personer, så slutförandet tar längre tid än för ett större team. THQ Nordic kommer att meddela ett lanseringsdatum när de är säkra på att de kan släppa en produkt som uppfyller förväntningarna", skriver bolaget i sin delårsrapport.

I slutet av 2019 hade THQ Nordic, Deep Silver och Coffee Stain 96 spel under utveckling, varav 52 titlar för närvarande ej är offentliggjorda. Ett kvartal tidigare var 86 spel under utveckling, varav 49 ej är offentliggjorda.

"Vår ambition är fortfarande att ha minst två AAA-spel redo för lansering under nästa verksamhetsår (som inleds i april, reds anm). Detta är vår plan, men det vore klokt att påminna om att vi aldrig kan vara helt säker på utvecklingsplaner och deadlines", skriver vd Lars Wingefors.

Bemannings- och rekryteringsföretaget Poolia redovisar ett resultat efter skatt på 2,6 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (6). Resultatet per aktie uppgick till 0:06 kronor (0:13). Nettoomsättningen uppgick till 393 miljoner kronor (476). Rörelseresultatet blev 4,2 miljoner kronor (6,3) och rörelsemarginalen var 1,1 procent (1,3). Resultatet före skatt uppgick till 3,5 miljoner kronor (4,9).

Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 6,7 miljoner kronor (7,8). En utdelning om 0:50 kronor per aktie föreslås för helåret 2019 (0:25).

Poolias intäkter och rörelseresultat minskade i det fjärde kvartalet, men sett till hela årets utveckling är vd Jan Bengtsson nöjd, trots minskad efterfrågan för bemanningsbranschen.

"Nedgången har skett i Poolia Sverige, Uniflex Sverige samt i Poolia Tyskland, där det förändrade regelverk som trädde i kraft för två år sedan fått stor negativ påverkan på industrin", skriver han i rapporten, där Norge och Finland lyfts fram som "ljusglimtar" med god tillväxt under året.

First North-listade Zutec, som utvecklar molnbaserade mjukvarutjänster, hade ett ebitda-resultat om -7,3 miljoner kronor (-7,1) under det andra kvartalet, oktober-december 2019, i det brutna räkenskapsåret 2019/20. Intäkterna uppgick till 6,5 miljoner kronor, en ökning från 4,3 miljoner kronor motsvarande period föregående år men en nedgång från 7,2 miljoner kronor kvartalet innan.

"Andra kvartalet i räkenskapsåret har fortsatt att vara en utmanande period för Zutec. Men det fanns och fortsätter att finas positiva indikatorer som tillåter oss att känna tillförsikt inför framtiden", kommenterar tillförordnad vd vd Cliona Farrely i rapporten.

Den sekventiella minskningen i intäkter berodde främst på Storbritannien där osäkerhet kring brexit och det brittiska valet hämmade marknaden mot slutet av 2019.

"Vi ser nu att sentimentet förbättrats i regionen och utsikterna för 2020 är uppmuntrande", skriver vd.

Zutec fortsätter att strukturera om bolaget internt och fokus ligger på kostnaderna och att strömlinjeforma bolaget för att göra det så kostnadseffektivt och produktivt som möjligt, heter det.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -