Teslas nyemission görs på 767 dollar

Börs Priset i den aktieförsäljning som Tesla meddelade på torsdagen kommer ligga på 767 dollar per aktie, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Om uppgifterna stämmer kommer kursen i emissionen vara omkring 5 procent lägre än den senast betalade kursen på torsdagen, då aktien stängde på 804 dollar, efter att ha stigit just 5 procent efter att initialt ha handlats ned i den tidiga handeln.

Tesla lät meddela emission av aktier till ett värde av omkring 3 miljarder dollar, något som enligt flera bedömare är ett sätt att utnyttja den mastiga kursrusning aktien företagit sig de senaste månaderna. Sedan årsskiftet är aktien upp 75 procent.

Så sent som för runt två veckor sedan var vd Elon Musk, som kommer teckna aktier till ett värde av 10 miljoner dollar, ute och hävdade att det var orimligt att Tesla skulle ta in mer pengar givet det positiva kassaflöde som bolaget uppnått.

Nettolikviden från emissionen, upp till 2,3 miljarder dollar, kommer nyttjas för att stärka upp balansräkningen samt för "generella bolagsutgifter".

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -