Fredagens alla nya aktierekar

Börs Sobi, Sinch och Mips finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

UBS höjer sin rekommendation för Boliden till köp från neutral. Riktkursen höjs till 270 från 240 kronor. Det framgår av en analys.

Bolidens aktie steg med 3,1 procent till kursen 231:30 kronor på fredagsförmiddagen, till toppen av OMXS30. På torsdagen stod aktien dock i botten efter kvartalsrapport. Intäkter och resultat var klart lägre än väntat för det fjärde kvartalet. För affärsområdet Gruvor var rörelseresultatet hela 22 procent under förväntan. Lägre metallhalter och ökad investeringstakt nämndes i rapporten som delförklaringar till att utfallet inte blev bättre.

Boliden backade 7,3 procent efter rapporten på torsdagen.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Hufvudstaden till behåll från sälj. Riktkursen är 200 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Pareto Securities höjer riktkursen för hjälmbolaget Mips till 300 kronor från 245 kronor efter torsdagens rapport. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev från Pareto på fredagen.

Mips rapport visade att bolaget är tillbaka på det starka tillväxtspåret igen, efter volymnedgången under det tredje kvartalet, skriver Pareto. Pareto räknar med att Mips når sitt tidigare omsättningsmål för 2020 om 400 miljoner kronor och att siktet sedan ställs mot att nå det nya målet om 1 miljard kronor i omsättning år 2025.

"Vi anser att Mips skalbara affärsmodell kommer att leda till utökade marginaler under kommande år", skriver Pareto

Evli Bank sänker sin rekommendation för Endomines till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 5:00 från 4:70 kronor. Det framgår av Bloomberg. Aktien handlas kring 5:90 kronor på fredagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Bilia till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 120 från 110 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Sobi till 231 kronor från 198 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Pareto Securities sänker riktkursen för Doro till 51 kronor från 54 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys, dagen efter Doro presenterat sin bokslutsrapport.

"Orderingången minskade med 5 procent, jämfört med i fjol, och kom in 8 procent under vår prognos, vilket föranleder en sänkning av våra försäljningsestimat för 2020", skriver Pareto i analysen.

Samtidigt tar analyshuset upp att Doro indikerat att leveranskedjan i Kina kan påverkas negativt av coronavirusets utbrott, vilket Pareto tror kan tynga försäljningen under det första kvartalet. Doros försäljning och kassaflöde var dock bättre än vad Pareto hade räknat med.

Vid 9.30-tiden på fredagen handlades Doro till 45:10 kronor, en nedgång med 0,7 procent för dagen.

Carnegie höjer sin rekommendation för Fastpartner till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 100 från 90 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Fastpartners aktie handlades till 109 kronor vid 9.15-tiden på fredagen.

DNB Markets höjer riktkursen för Nibe till 180 kronor från 138 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. Nibes aktie öppnade på 176:70 kronor på fredagen.

Carnegie sänker sin rekommendation för Nibe till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 155 från 135 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien handlas strax under 180 kronor på fredagen.

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Nibe till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 172 från 140 kronor. Det skriver Bloomberg News. Nibes aktie stängde på 180:65 kronor på torsdagen.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Betsson till 46 kronor från 38 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det skriver Bloomberg News. Betssons aktie stängde på 48:82 kronor på torsdagen.

Nordea Markets återupptar sin bevakning av Nibe med rekommendation sälj och riktkursen 99 kronor. Det framgår av en analys. Innan Nordea pausade sin bevakning av Nibe hade banken en riktkurs på 94 kronor. Nibes stängningskurs var cirka 181 kronor på torsdagen.

Nordea Markets höjer riktkursen för Kambi till 210 kronor från 200 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Kambi stängde till kursen 141:90 kronor på torsdagen.

CIBC höjer rekommendationen för Lundin Gold till outperform, från neutral. Riktkursen är 13 kanadensiska dollar. Det framgår av Bloomberg. Lundin Golds aktie stängde på 10:07 dollar på torsdagskvällen.

Danske Bank Markets sänker sin rekommendation för Sinch till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 380 från 215 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien har gått upp med cirka 80 procent de tre senaste månaderna och stängde kring 380 kronor på torsdagen. Danske, som höjde till köp i början av november, skriver att banken har svårt att hitta ytterligare uppsida i närtid. Långsiktigt är Danske Bank fortfarande positiva till aktien.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Sobi till köp från behåll. Riktkursen höjs till 220 från 199 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Sobi steg 2,2 procent till 193:50 kronor på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Mips till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 260 från 225 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien i Mips steg med nästan 11 procent till 262 kronor på torsdagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Bravida till behåll från sälj efter morgonens delårsrapport. Riktkursen höjs till 90 från 74 kronor. Det skriver Bloomberg News. Aktien stängde på 100 kronor efter en uppgång på 9 procent under torsdagen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -