Elflygplan, cykliska aktier och svenska bolag i Kina

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

LO KRÄVER. Enligt LO måste Socialdemokraterna lägga om politiken så att klassklyftorna minskar, även om det skulle leda till att januariavtalet spricker. (DN Debatt)

FÖRSVARET. Dokument från Försvarsmakten visar att Sveriges försvar är sämre än vad som redovisats offentligt och för att åtgärda bristerna behöver försvaret 33 miljarder kronor till. (DN)

L MOT KOLDIOXID. Liberalerna kräver en omläggning av klimatpolitiken och föreslår 2 miljarder kronor på en "lagringspeng" för att fånga in och lagra koldioxid. (DI)

SVENSKA STORBOLAG ÖPPNAR I KINA IGEN. Dödsfallen i coronaviruset i Kina ökade på torsdagen. Samtidigt återupptar flera svenska storbolag sin verksamhet i landet. (DI)

NORWEGIAN TROR PÅ ELFYGPLAN. Norwegians nya vd vill göra bolaget redo för elflyg och tror att omställningen kan gå snabbare än väntat, men experterna är tveksamma till elflygets möjligheter. (SvD)

AUTOLIV VILL SKYDDA GÅNG- OCH CYKELTRAFIKANTER. Bolaget undersöker för närvarande förutsättningarna för nya säkerhetshöjande koncept för motorcyklar och elscootrar. Sverige bör gå i bräschen för att öka skyddet för oskyddade trafikanter, skriver Autolivs vd Mikael Bratt på Dagens Industris debattsida. (DI)

HOPPET LEVER OM VERKSTADEN. Verkstadsbolagen bjöd på ännu en rapportfest där de cykliska aktierna för en gångs skull var stjärnorna medan kvalitetsbolagen nobbades. Trots svag organisk tillväxt, försiktiga utsikter och utdelningar så lever hoppet om en snar konjunkturvändning i sektorn. (DI)

ÖKAD KLÄDLIVSLÄNGD GÖR STÖRRE NYTTA ÄN ÅTERVINNING. Trots att tonvis med kläder samlas in varje år saknas förutsättningar för återvinning. (DN)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -