Baltikumkunskap, elflyg och en rekordsnabb miljardär

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

INGEN FRAMGÅNG. I de italienska regionalvalen blev det seger för högerkoalitionen i Kalabrien, men i Emilia-Romagna misslyckades Matteo Salvinis parti Lega med att ta makten. (Ekot mån)

HÖJD AVGIFT. Sverige stretar emot och vill inte höja EU-avgiften när Storbritannien lämnar unionen. (DI lör)

SANKTIONER KVAR. USA kommer inte att ta bort sanktionerna mot Iran för att förhandla med landet. (DI mån)

SMITTAN SPRIDS. Coronavirusets långa inkubationstid på upp till två veckor ökar risken för att viruset fortsätter att sprida sig snabbt. (DN mån)

V-LEDARE OENIGA. Samarbetet med Moderaterna splittrar favoriterna till att ta över som partiledare i Vänsterpartiet. Rossana Dinamarca är emot medan Nooshi Dadgostar och Ulla Andersson är för samarbetet. (SvD)

CORONAVIRUSET STÄNGER H&M-BUTIKER. Klädkedjan har stängt sina 13 butiker i Wuhan-regionen efter virusutbrottet. Ikea har också stängt. SAS följer utvecklingen, men fortsätter flyga till Kina i nuläget. (SvD lör)

REGERINGEN VILL PÅSKYNDA ÖVERGÅNG TILL ELFLYG. Vad som krävs för att få till omställningen ska utredas. (SvD lör)

FÅ SWEDBANK- OCH SEB-TOPPAR KAN BALTIKUM. Få i styrelsen och ledningen har kunskap om Baltikum. (SvD mån)

ELDRIFT I GRUVAN SKA FÅ BORT KOLDIOXIDUTSLÄPP. Det statliga gruvbolaget LKAB ska eliminera sina koldioxidutsläpp. Bolaget ska automatisera, elektrifiera och använda alternativa bränslen. (SvD mån)

SAAB TILLBAKAVISAR DISPYT. Kockums ägare Saab tillbakavisar att det skulle finnas en dispyt mellan Saab och staten. Avgående Kockumschefen har flera gånger konfronterat staten i frågan om fler svenska ubåtsbeställningar. (DI lör)

ILJA BATLJAN MILJARDÄR PÅ REKORDTID. Ett av Sveriges största fastighetsimperium har byggts på rekordfart och gjort den tidigare S-politikern till miljardär. Han medger att han tog en enorm risk i början. (DI lör)

ÄNNU TUFFARE MARKNAD RUNT HÖRNET FÖR VOLVO. Enligt flera uppgiftslämnare till Dagens Industri finns tecken på att europeiska marknaden för tunga lastbilar försvagas mer än prognostiserat under 2020

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -