På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Fredagens alla nya aktierekar

Börs Dometic och Volvo finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekomendationer.

DNB höjer sin riktkurs på Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, från 102 till 110 kronor med upprepad köprekommendation. Det framgår av en analysuppdatering inför Dometics delårsrapport som väntas den 31 januari.

"Vi bedömer att marknaderna förblev utmanande i fjärde kvartalet, särskilt Nordamerika, men enligt vår syn är efterfrågan på fritidsfordon i Nordamerika nära botten, och vi noterar att amerikanska konkurrenter har haft stark aktiekursutveckling på sistone", skriver DNB.

Banken uppger sig se goda utsikter för Dometic att verkställa sin marginalexpansion, leverera på sin förvärvs- och sammanslagningsagenda samt minska beroendet av marknaden för fritidsfordon

DNB Markets höjer riktkursen för lastbilstillverkaren Volvo till 180 kronor från tidigare 168 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Nordea Markets sänker riktkursen för Bonava till 120 kronor från 130 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien i bostadsutvecklaren föll med 14 procent till drygt 90 kronor på torsdagen efter bolagets rapport för det fjärde kvartalet.

Pareto Securities höjer riktkursen för Embracer till 105 kronor från 90 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 81 kronor på torsdagen.

Goldman Sachs & Co höjer riktkursen för Hexagon till 480 kronor från 420 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg. Hexagons aktie stängde på 545:60 kronor på torsdagen.

JP Morgan sänker sin rekommendation för private equity-bolaget EQT till neutral från tidigare övervikt. Riktkursen är dock oförändrad på 133 kronor. Det framgår av Bloomberg.

Vidare inleder Citi bevakning av EQT med rekommendationen neutral, enligt samma källa. EQT stängde på 124:30 kronor på torsdagen.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Catena Media till 75 kronor från 92 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 33:20 kronor på torsdagen.

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Bonava till 95 kronor från 105 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 90:25 kronor på torsdagen.

SEB Equities sänker riktkursen för Holmen till 280 kronor från tidigare 317 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 271 kronor på torsdagen.

Storbanken UBS sänker sin rekommendation för bilsäkerhetsföretaget Autoliv till neutral från tidigare köp. Riktkursen är 84 dollar, motsvarande cirka 800 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -