Torsdagens alla nya aktierekar

Börsen Hexpol och SHB finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Pareto Securities har sänkt rekommendationen för en rad fastighetsbolag och hänvisar till förhöjda värderingar efter vinterns kursrally i sektorn. Det framgår av en sektoranalys från analyshuset.

"Vi anser att nuvarande värdering indikerar att marknaden extrapolerar för mycket i förväg och bortser från flera riskfaktorer framöver. Därför ser vi en begränsad aktiekurspotential de kommande tolv månaderna", skriver Pareto om fastighetssektorn.

För Balder, Hufvudstaden, Klövern, Platzer och Stendörren har Pareto dragit ned rekommendationen till behåll, från tidigare köp. Castellum, Catena, NP3 och Sagax har samtidigt nedgraderats till sälj, från tidigare behåll.

Fabege är därefter det enda fastighetsbolag som Pareto har en köprekommendation på. Här ser Pareto fortfarande stöd för värderingen och med en historisk stark balansräkning har Fabege en hög nivå av flexibilitet, enligt analysen.

Pareto höjer samtidigt riktkurserna för flera av fastighetsbolagen som analyshuset bevakar. Bland annat dras riktkursen för Sagax upp till 119 kronor (105), för Catena höjd den till 362 kronor (335) och för Cibus höjs den till 154 kronor (144).

Arctic Securities inleder bevakning av förrådsuthyraren 24 Storage, som nyligen noterades på handelsplattformen Nasdaq First North, och sätter rekommendationen till köp och riktkursen till 56 kronor.

Det framgår en analys som släpptes efter börsstängning på onsdagen och som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

Erbjudandet inför noteringen låg på 47 kronor per aktie. På torsdagen handlas aktien kring 45 kronor. Arctic Securities var finansiell rådgivare i samband med erbjudandet.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Balder till behåll från köp. Riktkursen höjs till 460 från 400 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. Balders stängningskurs på onsdagen var 449 kronor.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Klövern till behåll från köp. Riktkursen höjs till 24 från 18:10 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. Klövern B stängde på 23:60 kronor på onsdagen.

Pareto Securities inleder bevakningen av Qleanair med rekommendationen köp och riktkurs 65 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 39:20 kronor på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Investor till 624 kronor från 550 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Investors aktie stängde på 536:40 kronor på onsdagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Hexpol till 86 kronor från 75 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. Hexpols aktie stängde på 91:60 kronor på onsdagen.

Berenberg Bank sänker sin rekommendation för SHB till behåll från köp. Riktkursen sänks till 95 från 105 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Essity till behåll från köp. Riktkursen sänks till 335 från 345 kronor. Det skriver Bloomberg First Word. Aktien stängde på 305:10 kronor på onsdagen.

Morgan Stanley höjer riktkursen för Swedish Match till 610 kronor från 540 kronor. Rekommendationen övervikt upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 534:60 kronor på onsdagen.

SEB Equities sänker riktkursen för Net Ent till 37 kronor från 40 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 26:65 kronor på onsdagen.

Société Générale har åter höjt sin rekommendation för Sandvik, nu till köp från behåll. Riktkursen höjs till 230 från 200 kronor. Det skriver Bloomberg News. Den 16 januari, höjde den franska banken Sandvik till behåll från sälj och riktkursen höjdes då till 200 från 140 kronor. Sandvik släppte sin kvartalsrapport på tisdagen och på onsdagen stängde aktien på 187 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -