Aktiespararens senaste aktieråd

Börs Investor och Orexo finns bland de aktier som får köpråd i tidningen Aktiespararen.

Tidningen Aktiespararen, som ges ut av organisationen Aktiespararna, rekommenderar i det senaste numret köp av aktier i investmentbolaget Investor, specialistläkemedelsföretaget Orexo, forskningsbolaget Oncopeptides samt i Elanders som levererar lösningar inom bland annat tryck och förpackning samt e-handel.

Däremot rekommenderar tidningen avvakta för omsorgsbolaget Ambea och investmentbolaget Lundbergs, samt sälj för kontraktstillverkaren Recipharm.

Investor är dels en aktie för soffliggare, men även för barn, barnbarn, kloka och smarta, enligt analysen.

"Hög kvalitet som säljs till rabatt är oemotståndligt", skriver Aktiespararen angående substansrabatten som tidningen tror kommer att sjunka ned till 20 procent i år, med en totalavkastning för aktien på 11 procent.

Orexo är ett välskött läkemedelsbolag med god position som trots risker är köpvärd, enligt tidningen.

"Den som sig i leken ger, bör vara intresserad av att nära följa nyhetsflödet med beredskap på att agera. I gengäld finns utsikter till en god avkastning under kommande två-tre år", resonerar Aktiespararen.

För Oncopeptides ser Aktiespararen en stor chans till kursdubbling på ett års sikt. Samtidigt är aktien inte riskfri, konstateras det.

Elanders har genomfört en imponerande omstöpning under de senaste åren. Utsikterna är visserligen något grumliga, men den billiga aktien är värd en chansning, resonerar tidningen.

Potentialen i Ambea-aktien är begränsad efter den senaste tidens kursuppgång, skriver Aktiespararen som även pekar på att balansräkningen är offensiv och att risker finns.

Lundbergs väntas visserligen bli bra på lång sikt, men tidningen avvaktar med köpråd tills det kommer en dipp eller rabatt i investmentbolaget.

Avseende Recipharm anser Aktiespararen att den offensiva nyemission som är på gång ger säljläge som öppnar för senare fyndköp.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -