På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Låga värderingar, kärnkraft och bankernas Nynassmällar

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep

JOBBKRITIK. Svenska folket gör tummen ned för Januaripartiernas arbetsmarknadspolitik, enligt en undersökning från Novus. (DI)

S-KRITIK. Statsminister Stefan Löfvens uttalande förra veckan om "rejält färre" asylsökande möter kritik både inom det egna partiet och hos koalitionspartnern Miljöpartiet. (DN)

KÄRNKRAFTSOMRÖSTNING. Riksdagen röstar på onsdagen om en SD-motion om att återstarta Ringhals 2 och hindra stängning av Ringhals 1. Stöd kommer från M, KD och L, men röster från två "vildar" kan avgöra. (DN)

KREDITSMÄLL. Swedbank, SEB och Handelsbanken hotas av kreditförluster relaterat till oljebolaget Nynas. Skulder på 4,8 miljarder kronor till bankerna är utan säkerhet. (DI)

REVANSCHLÄGE. Värderingarna i de svenska storbankerna är nedtryckta. SEB, Swedbank, Handelsbanken och Nordea handlas samtliga under sina femårsgenomsnitt både i relation till nästa års förväntade vinst (P/E) och bokfört värde per aktie (P/B). (DI)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -