Tisdagens alla nya aktierekar

Börs Skanska och JM finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Hoist till behåll från köp. Det framgår av en uppdatering från banken.

Nordea höjer riktkursen för det finländska stålbolaget Outokumpu till 4:20 euro från 3:50. Det framgår av en analys efter att Outokumpu kommit med en omvänd vinstvarning på måndagen, som fick aktien att rusa med närmare 13 procent. Efter en dryg timmes handel på tisdagen hade aktien backat 0,5 procent till 3:18 euro.

Outokumpus justerade ebitda-resultat för det fjärde kvartalet väntas nu bli 70 miljoner euro, enligt bolagets besked.Efter den omvända vinstvarningen har Nordea höjt sin ebitda-prognos för 2020 med 28 miljoner euro, eller 8 procent, främst på grund av lägre kostnader i jämförelse med vad banken hade räknat med. Bankens analytiker är fortsatt positiva till aktien och noterar att de i en analys den 15 januari påpekade att den positiva synen baseras på antaganden om bland annat en gradvis förbättring i balansen mellan utbud/efterfrågan i Europa samt återställande av lönsamheten i den amerikanska verksamheten. Nordea har rekommendationen köp på aktien.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Sweco till 360 kronor från 310 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken.

Kepler Cheuvreux sänker sin rekommendation för Alimak till behåll från köp. Riktkursen höjs till 150 från 145 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för SSAB till 32 kronor från 28 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken.

Pareto Securities höjer riktkursen för Mips till 245 kronor från 200 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Skanska till 255 kronor från 240 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 227:30 kronor på måndagen.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för JM till 320 kronor från 300 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Nordea Markets höjer riktkursen för Volvo till 185 kronor från 175 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en uppdatering från banken.

Goldman Sachs sänker riktkursen för Boliden till 225 kronor från 230 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 263:30 kronor på måndagen.

Jefferies International höjer riktkursen för Camurus till 141 kronor från 120 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 92:20 kronor på måndagen.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Lifco till 556 kronor från 475 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg. Lifco stängde på 598:50 kronor på måndagen och aktien har gått upp med 64 procent det senaste året.

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för mjukvaruföretaget Enea till behåll från tidigare köp. Riktkursen lämnas oförändrad vid 200 kronor. Det framgår av Bloomberg. På måndagen slutade Enea-aktien dagen vid 184 kronor.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Nokian Renkaat till behåll från köp. Riktkursen är fortsatt 29 euro. Det framgår av en uppdatering från banken.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Edgeware till köp från behåll. Riktkursen höjs till 8:50 från 7:00 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

Handelsbanken Capital Markets intar en mer försiktig hållning till ett antal fastighetsbolag med flera sänkta rekommendationer. I förra veckan sänkte såväl Carnegie som Danske Bank flera rekommendationer i sektorn.

Handelsbanken har enligt en uppdatering gjort följande förändringar:

* Atrium Ljungberg sänks till sälj (behåll). Riktkurs 210 kronor (194). Stängning i går 234:50.

* Wihlborgs sänks till sälj (behåll). Riktkurs 156 kronor (150). Stängning i går 177:50.

* Kungsleden sänks till behåll (köp). Riktkurs 105 kronor (95). Stängning i går 101:50.

* Platzer sänks till behåll (köp). Riktkurs 118 kronor (107). Stängning i går 116.

* Hufvudstaden sänks till behåll (köp). Riktkurs 200 kronor (200). Stängning i går 192:30.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -