Selin ersätter Apler i Collector

Bank Nischbanken Collector, som på tisdagsmorgonen aviserat en stor reservering, emission och en renodling av verksamheten, kommer att byta ordförande. Lena Apler har avböjt omval och Erik Selin föreslås ta över ordförandeklubban.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Lena Apler har, mot bakgrund av att tydliggöra renodlingen av bolaget och kunna fokusera på fintech-portföljen med planerad avyttring av Collector Ventures under 2020, meddelat Collectors valberedning att hon avböjer omval till ordförandeposten", heter det i Collectors pressmeddelande.

Hon kvarstår för val till styrelsen som ledamot om valberedningen önskar, heter det vidare.

Lena Apler äger 4,6 procent av aktierna i Collector enligt ägardatatjänsten Holdings och hon har åtagit sig att sin andel av den emission om 1 miljard som bolaget föreslår på tisdagen.

Erik Seln är huvudägare i Balder som är största ägare i Collector med 44 procent av rösterna. Han direktäger därutöver själv drygt 3 procent av aktierna.

"Som största aktieägare i Collector tar jag ansvar för renodlingen. Lena Apler och jag har gemensamt kommit fram till att det här är en bra lösning för bolaget, och vår intention är att även fortsättningsvis arbeta tillsammans i bästa samförstånd. Hennes kunskaper om bolaget och dess verksamhet är ovärderliga även framåt", säger Erik Selin och fortsätter:

"Efter implementering av vår nya inriktning och de åtgärder som vi nu vidtar kommer Collector att bli ett starkare, enklare och, som investering, tryggare bolag med tydligt fokus på lönsamhet och kapitalallokering".

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -