Kryptorace, aktievarningar och AP-fondens Volvoförsäljning

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

MER PENGAR. Regeringens löfte om 5 miljarder kronor extra till kommuner och regioner räcker inte och M, KD och V inleder förhandlingar om en extra tilläggsbudget. (DI)

SMITTSPRIDNING. Ett dödligt virus sprider sig i Kina liknande sars som orsakade ekonomiskt kaos för 17 år sedan. Bedömare varnar för en internationell spridning. (DI)

SKÄL AVGÅ. När Fremskrittspartiet lämnade den norska regeringen efter sex år hade de länge sökt en orsak att dra sig ur samarbetet. (DN)

NEGATIV SYN. Världens toppchefer har en fortsatt klart negativ syn på framtida tillväxt, enlig PWC:s årliga granskning inför Davos-mötet. (DI)

AP1 DUMPAR. Första AP-fonden har under det fjärde kvartalet sålt stora mängder aktier i flera svenska storbolag. Bland annat har 16 miljoner aktier i Volvo avyttrats, motsvarande 0,7 procent av kapitalet i lastbilsjätten. (DI)

PÅ VÄG TILL BÖRSEN. EQT planerar att börsnotera skjorttillverkaren Eton, uppger källor för Di. På måndagen meddelade riskkapitalbolaget att det finska husdjursbolaget Musti Group kommer att noteras på Helsingforsbörsen. (DI)

ANALYTIKER SKEPTISKA TILL FASTIGHETER. Analytikernas entusiasm för fastighetsaktier minskade under 2019 och det har gjort att rekommendationerna till stora delar missat det gångna årets stora kursuppgångar. Samtidigt är varningssignalerna fortsatt många, menar Di:s analytiker. (Di)

TEKNISK STYRKA. De senaste tidens uppgångar på börsen bäddar för ytterligare uppgångar och index är tekniskt sett positivt kort såväl som lång sikt. Det skriver Investtech i en analys i Di. På kort sikt rekommenderas köp i ÅF Pöyry och Biogaia, medan Eltel får en säljrekommendation. (DI)

KRYPTO-RACE. Bitcoin har rusat under årets första veckor och enligt analytiker kan kryptovalutan försätta upp och dubbleras innan årets slut. (SvD)



 
 
 
 
 
 
 
 

BioGaia B - I dag

    •  


 
 
 
 
 
 
 
 

BioGaia B - I dag

    •  
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -