Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan rekommenderar i veckans nummer av tidningen fortsatt köp för Kindred. För Nordic Waterproofing blir rådet avvakta.

Vid en utblick mot aktier i Norden sätts köprekommendation för finländska Tokmanni, norska Europris, danska A&O Johansen, finländska Altia samt norska Arcus. Finländska Sampo tilldelas rekommendationen avvakta.

Kindred har tappat mark efter sin vinstvarning för en vecka sedan. Enligt tidningen är mycket elände nu inprisat i aktiekursen. För 2020 har Kindred dock lätta jämförelsetal på marginalsidan. Fotbolls-EM och Sommar-OS väntas kunna bidra till en ökad aktivitet och köprådet från Börsveckan består.

Finländska lågpriskedjan Tokmanni har haft ett bra år för aktien. Börsveckan ser trots det ytterligare uppsida i aktien.

Norska Europris får en köprekommendation. Den höga direktavkastningen lockar och samtidigt finns goda möjligheter att ta marknadsandelar i Norge.

Det danska grossistbolaget A&O Johansen tilldelas en köprekommendation med dolda värden i balansräkningen. Köprekommendationen kan hotas om det sker en "rejäl inbromsning i byggandet.

Finländska Altia har god lönsamhet och kassaflöde. Balansräkningen ger utrymme för fina utdelningar.

Kostnadsbesparingar kan ge stöd till norska vin- och spritbolaget Arcus vinst och därmed göra det värt att köpa aktien för 10 gånger vinsten.

Finländska finanskoncernen Sampo övertygar inte Börsveckan som råder de som vill ha bank att köpa en renodlad bank och detsamma vad gäller sakförsäkring.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -